Menü Kapat

Plastiksiz Temmuz Etkinlikleri- Sürdürülebilir Kozmetik Ürünleri Dağıtımı

Bir yılda üretilen toplam plastiğin %26’sını plastik ambalajlar oluşturuyor ve bu ambalajların yaklaşık %72’si geri dönüştürülmeden çöpe gidiyor. AB’de yapılan hesaplamalara göre, her birimiz her yıl kişi başı 170 kg plastik ambalaj atığından sorumluyuz.

Güneş kremi, deodorant, diş macunu, nemlendirici ve dahası… Neredeyse tüm kişisel bakım malzemeleri plastik bir ambalaj ile satılmakta. Dahası, araştırmalar pek çoğunun içeriğinde de mikroplastikler bulunduğunu ortaya koyuyor.
Doğal içeriklerinin yanı sıra, plastik ambalaj içermeyen bakım ürünleri tercih ederek hem sağlığını hem de doğayı plastikten koruyabilirsin.

IMUSUS tek kullanımlık plastiklerin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere başlattığı Plastiksiz Temmuz sosyal sorumluluk projesi ile kampüslerimizde bir dizi etkinlik düzenliyor. 15 Temmuz 2024 Pazartesi günü The Miadrops sponsorluğunda düzenlenecek olan etkinlikte plastik ambalajlı kozmetik ürünlerinin çevreye etkileri hakkında bilgilendirme yapılacak ve öğrenci ve personelimizin sürdürülebilir alışkanlıklara adım atmalarını sağlamak üzere sürdürülebilir ambalajlı kozmetik ürünleri-deodorant dağıtımı yapılacak. The Miadrops tarafından üretilen sürdürülebilir ambalajlı ve doğal içerikli deodorantları deneyimlemek isteyen öğrenci ve personelimiz hediyelerini almak için surdurulebilir_imu adresinden yapılacak instagram çekilişine katılabilirler.

Posted in Etkinlikler, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 17 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ