Menü Kapat

Plastiksiz Temmuz Etkinlikleri- Sürdürülebilir Katı Şampuan Dağıtımı

Bir kişi ömrü boyunca 1.500’e yakın şampuan ve saç kremi şişesi tüketiyor. Üstelik bunu 7 milyardan fazla insan yapıyor…

Bu plastik şişelerin geri dönüştürülebilir olduğunu düşünüp onları sarı kutuya atıyor olsanız da tüm plastiklerin geri dönüştürülebildiği düşüncesi doğru değil.

Verilere göre, tüm plastik şişelerin yalnızca %9’u geri dönüştürülmüş. Oysaki bir şampuan şişesinin doğada parçalanması yaklaşık 500 yıl sürüyor.

Geri dönüştürülemeyen plastik şişeleri doğadan uzak tutmanın en iyi yolu onları hiç kullanmamak.

IMUSUS tek kullanımlık plastiklerin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere başlattığı Plastiksiz Temmuz sosyal sorumluluk projesi ile kampüslerimizde bir dizi etkinlik düzenliyor. 26 Temmuz 2024 Cuma günü Lole’s sponsorluğunda düzenlenecek olan etkinlikte saç bakımında kullanılan şampuan ve duş jeli gibi ürünlerin plastik ambalajlarının zararları hakkında bilgilendirme yapılacak ve öğrenci ve personelimizin sürdürülebilir alışkanlıklara adım atmalarını sağlamak üzere katı şampuan dağıtımı yapılacak. Lole’s ‘in  plastik ambalaj içermeyen katı şampuanlarını deneyimlemek isteyen öğrenci ve personelimiz hediyelerini 13:00-13:30 saatleri arasında Sürdürülebilirlik Ofisi’nden (Biltam 5.kat) teslim alabilirler. Hediyelerimiz 25 adet ile sınırlı olup, ilk gelen 25 kişiye verilecektir. Ayrıca surdurulebilir_imu instagram hesabımız üzerinden de çekiliş ile 5 ürün hediye edilecektir.

Posted in Etkinlikler, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 17 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ