Menü Kapat

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu’nun Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi’nde İlk Ürünler Üretildi

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu (IMUSUS), İMÜ Sürdürülebilirlik Ofisi iş birliğiyle, atık yönetimi konusunda sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye devam ediyor. Topluluk, kurduğu kağıt geri dönüşüm atölyesinde, Kasım ayında iki farklı kağıt geri dönüşüm atölyesi düzenledi ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında üretilmesi planlanan ilk ürün olan “IMUSUS 2025 Tohumlu Takvimi”nin ilk ürünlerini üretti. 27 ve 28 Kasım tarihlerinde düzenlenen “İleri Dönüşüm Kağıt Atölyesi” ile takvimlerin altlıkları oluşturulurken, 29 Kasım 2024 tarihinde düzenlenen atölyede ise; bu kağıtlara baskı yapılarak takvimler üretildi. Sürdürülebilirlik Ofisi’nin ev sahipliği yaptığı atölyeler, İMÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Araştırma Görevlisi ve IMUSUS akademik danışmanı Ayça ÇELİKBİLEK tarafından yürütüldü. Topluluk üyelerine açık olarak düzenlenen etkinliklere 14 öğrenci ve Sürdürülebilirlik Ofisi personeli katılım sağladı.

27 ve 28 Kasım tarihlerinde düzenlenen atölyelerde, topluluğun Üniversitemizin idari birimlerinden ve ofis alanlarından topladığı eski takvim ve kullanılmış kağıtlar geri dönüştürülerek, tohumlu kağıtlar üretildi. İki gün süren atölyelerde toplamda 350 gram atık kağıt yerinde geri dönüştürüldü. Üretilen yeni kağıtlar renkli ve tohumlu olarak üretildi. 29 Kasım’da düzenlenen “Takvim Atölyesi”nde ise; ilk iki gün düzenlenen atölyelerde dönüştürülen kağıtlardan üniversite için kullanılacak özel bir takvimin prototip çalışmaları yapılarak ilk örnekler hazırlandı. “IMUSUS 2025 Tohumlu Takvimi”nin tasarımı Sürdürülebilirlik Ofisi araştırma görevlileri Ar.Gör. Furkan ERUÇAR ve Ar.Gör. Ayça ÇELİKBİLEK tarafından yapılırken, takvim baskısı için gereken tüm materyaller 3d baskı ile topluluk tarafından hazırlandı.

“Sürdürülebilirlik Atölyeleri” projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinliklerde, sadece kağıtların geri kazanımı sağlanmakla kalınmadı; aynı zamanda katılımcıların sürdürülebilirlik farkındalıklarının artırılması hedeflendi. Bu çalışmalarla hem kampüs içerisinde sıfır atık politikasına katkı sağlanmış oldu hem de kaynak tüketiminin en aza indirgenmesi amaçlandı.

Proje ekibi, ileri dönüşüm odaklı atölye çalışmalarını farklı malzeme türleri ve konseptlerle sürdürmeyi planladıklarını belirtti. İlgililer, düzenlenecek etkinlik ve atölyelerle ilgili detayları @surdurulebilir_imu Instagram hesabından takip edebilir.

Posted in Haberler, SKA 12, SKA HABERLERİ