Plastiksiz Temmuz Etkinlikleri- Cam Pipet Dağıtımı

Çocukken içtiğin ve birkaç dakika sonra attığın meyve suyunun pipeti hala doğada. Ve yaklaşık 200 yıldan fazla doğada kalacak. Tek kullanımlık plastik pipetler ve içi plastik kaplı kağıt pipetler geri dönüştürülemez.

Şu anda dünya genelinde sahilleri çöplüğe çeviren 8,3 milyar plastik pipet var. Tek kullanımlık plastik pipetler, plaj temizliği çalışmalarında bulunan en yaygın 10 plastik türünden biri. Hafif oldukları için kolayca sürüklenebilmekte, su yollarına ve denizlere karışabilmekte. Pipetler hava yollarına sıkışması ve yutulması durumunda pek çok hayvan için de ölümcül tehlike içeriyor.

IMUSUS tek kullanımlık plastiklerin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere başlattığı Plastiksiz Temmuz sosyal sorumluluk projesi ile kampüslerimizde bir dizi etkinlik düzenliyor. 12 Temmuz Cuma günü Cen Cam sponsorluğunda düzenlenecek olan etkinlikte tek kullanımlık plastik pipetlerin çevreye etkileri hakkında bilgilendirme yapılacak ve öğrenci ve personelimizin sürdürülebilir alışkanlıklara adım atmalarını sağlamak üzere cam pipet dağıtımı yapılacak. Cen Cam tarafından üretilen el yapımı cam pipetleri deneyimlemek isteyen öğrenci ve personelimiz hediyelerini 13:00-13:30 saatleri arasında Sürdürülebilirlik Ofisi’nden (Biltam 5.kat) teslim alabilirler. Hediyelerimiz 40 adet ile sınırlı olup, ilk gelen 40 kişiye verilecektir. Ayrıca surdurulebilir_imu instagram hesabımız üzerinden de çekiliş ile 5 ürün hediye edilecektir.

Posted in Etkinlikler, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 17 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ