Plastiksiz Temmuz Etkinlikleri- Mikroplastik İçermeyen Kozmetik Ürünleri Dağıtımı

Cilt bakım ürününüzün peeling etkisi mi yoksa içilebilir su kaynakları ve biyoçeşitlilik mi daha önemli?

Çoğu kozmetik ürününün içinde gördüğünüz, ölü cilt hücrelerini temizlemek için konulan parçacıklar aslında gezegenimize ciddi zararlar veren mikroplastikler. Bu cilt ürünleri kırışıklıklarınızı plastik tozu ile kapatırken, vücudunuza giren mikroplastikler, solunum yolları dahil, sağlığınızı pek çok yönden olumsuz etkiliyor.

Parçacıkların yıkadığınızda suya karışan kısmı ise; pek çok atık su arıtma sistemi mikroplastikleri sudan ayrıştıracak kapasiteye sahip olmadığı için su ekosistemine karışmakta, besin zincirine girmekte ve tüm canlılar için büyük bir tehdit oluşturmakta.

IMUSUS tek kullanımlık plastiklerin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere başlattığı Plastiksiz Temmuz sosyal sorumluluk projesi ile kampüslerimizde bir dizi etkinlik düzenliyor. 30 Temmuz 2024 Salı günü The Miadrops sponsorluğunda düzenlenecek olan etkinlikte mikroplastik içeren kozmetik ürünlerinin insan ve çevre sağlığına zararları hakkında bilgilendirme yapılacak ve öğrenci ve personelimizin sürdürülebilir alışkanlıklara adım atmalarını sağlamak üzere mikroplastik içermeyen kozmetik ürünleri dağıtımı yapılacak. The Miadrops tarafından üretilen mikroplastik içermeyen ve doğal içerikli ürünleri deneyimlemek isteyen öğrenci ve personelimiz hediyelerini 12:00-12:30 saatleri arasında Sürdürülebilirlik Ofisi’nden (Biltam 5.kat) teslim alabilirler. Hediyelerimiz 20 adet ile sınırlı olup, ilk gelen 20 kişiye verilecektir. Ayrıca surdurulebilir_imu instagram hesabımız üzerinden de çekiliş ile 7 ürün hediye edilecektir.

Posted in Etkinlikler, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 17 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ