Plastiksiz Temmuz Etkinlikleri- Sürdürülebilir Havlu Rulo Dağıtımı

Kağıt havlu ve mendillerin kağıttan yapıldığı için geri dönüştürülebildiğini düşünüyor olabilirsin ama öyle değil. Çünkü bu ürünler geri dönüşüm için standart ölçülerin altında kalan küçük materyallerdir. Üstelik kullanılmış kağıt havlu ve mendiller genellikle üzerlerinde yağ ve yiyecek kalıntısı bulunduğu için geri dönüşüme dahil edilmez.

1 ton kağıt havlu üretmek için ortalama 17 ağaç kesiliyor. Yalnızca ABD’de günde ortalama 3000 ton kağıt havlu üretildiğini ve bunun günde yaklaşık 51.000, yılda da 18 milyon ağaca eşit olduğunu düşünürsek problemin ne kadar büyük olduğunu belki biraz anlayabiliriz.

Oysa bu ürünlerin herkesin evinde bulunan ve çok uzun süre tekrar tekrar kullanılabilen kumaş alternatifleri var. Üstelik bu alternatiflerin maliyeti de çok düşük.

IMUSUS tek kullanımlık plastiklerin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere başlattığı Plastiksiz Temmuz sosyal sorumluluk projesi ile kampüslerimizde bir dizi etkinlik düzenliyor. 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü Goodearth sponsorluğunda düzenlenecek olan etkinlikte tek kullanımlık kağıt havluların çevreye zararları hakkında bilgilendirme yapılacak ve öğrenci ve personelimizin sürdürülebilir alışkanlıklara adım atmalarını sağlamak üzere yeniden kullanılabilir kumaş-havlu rulo hediye edilecek. Goodearth’ün %100 pamuklu kumaşlardan ürettiği sürdürülebilir havlu ruloları deneyimlemek isteyen öğrenci ve personelimiz hediyelerini 13:00-13:30 saatleri arasında Sürdürülebilirlik Ofisi’nden (Biltam 5.kat) teslim alabilirler. Hediyelerimiz 8 adet ile sınırlı olup, ilk gelen 8 kişiye verilecektir. Ayrıca surdurulebilir_imu instagram hesabı üzerinden de çekiliş ile 2 kişiye ürün hediye edilecektir.

Posted in Etkinlikler, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 17 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ