Plastiksiz Temmuz Etkinlikleri- Sürdürülebilir Tarak Dağıtımı

Kaç tane tarağın/fırçan var? Islak saçın için, düğüm açmak, saçı şekillendirmek için… Pek çoğumuz yeni çıktığı, rengi, deseni için yeni taraklar alıyor ve kullanmadıklarımızı çöpe atarak atık yığınları oluşmasına neden oluyoruz. Özellikle fırçaların geri dönüşeceğini düşünerek onları sarı kutulara atsanız dahi, içerdikleri küçük parçalar buna imkan vermeyecektir.

Oysa ahşap ya da bambu gibi doğal malzemeden üretilen tarakları, kullanım ömrü sonunda kompost edebilir ve atık oluşumunu önleyebilirsin. Üstelik ahşap taraklar doğal yapısı gereği, saçındaki elektriklenmeyi önler ve kolay uzamasına yardımcı olur.

IMUSUS tek kullanımlık plastiklerin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere başlattığı Plastiksiz Temmuz sosyal sorumluluk projesi ile kampüslerimizde bir dizi etkinlik düzenliyor. 18 Temmuz 2024 Perşembe günü Groomed sponsorluğunda düzenlenecek olan etkinlikte plastik tarakların çevreye zararları hakkında bilgilendirme yapılacak ve öğrenci ve personelimizin sürdürülebilir alışkanlıklara adım atmalarını sağlamak üzere limon ağacından üretilmiş doğal tarak dağıtımı yapılacak. Groomed’’in limon ağacından ürettiği, doğa dostu ve kompost edilebilir taraklarını deneyimlemek isteyen öğrenci ve personelimiz hediyelerini 13:00-13:30 saatleri arasında Sürdürülebilirlik Ofisi’nden (Biltam 5.kat) teslim alabilirler. Hediyelerimiz 25 adet ile sınırlı olup, ilk gelen 25 kişiye verilecektir. Ayrıca surdurulebilir_imu instagram hesabımız üzerinden de çekiliş ile 3 kişiye ürün hediye edilecektir.

Posted in Etkinlikler, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 17 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ