Plastiksiz Temmuz Etkinlikleri- Tohumlu Kalem Dağıtımı

Kaç tükenmez kalemin var? 10? 20? 50?

Bunu milyarlarca insanla çarpıp dünyada kaç adet kalem kullanılıyor olabileceğini ve kaçının çöpe atıldığını hesap et. Hatta ne sıklıkla kalem kaybettiğimizi düşünürsek, ne kadarının çöp sahasına bile gidemediğini…

Pek çok plastik eşyanın çevreye etkilerini sıkça tartışsak da hepimizin neredeyse her gün kullandığı günlük yazı gereçlerinin çevre dostu ve sıfır atık seçenekleri üzerine çok düşünmüyoruz. Oysa tek kullanımlık tükenmez kalemlerde kalan mürekkeplerin toprağı ve suyu kirletmesinin yanı sıra, bu kalemlerin plastik gövdeleri geri dönüştürülemiyor.

IMUSUS tek kullanımlık plastiklerin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere başlattığı Plastiksiz Temmuz sosyal sorumluluk projesi ile kampüslerimizde bir dizi etkinlik düzenliyor. 19 Temmuz 2024 Cuma günü İMÜ Sürdürülebilirlik Ofisi ortaklığı ile düzenlenecek olan etkinlikte plastik malzemeli kalemler hakkında bilgilendirme yapılacak ve öğrenci ve personelimizin sürdürülebilir alışkanlıklara adım atmalarını sağlamak üzere geri dönüştürülmüş malzemeden üretilmiş, kompost edilebilir tohumlu kalem dağıtımı yapılacak. Tohumlu kalem hediyesi almak isteyen öğrenci ve personelimiz hediyelerini 13:00-13:30 saatleri arasında Sürdürülebilirlik Ofisi’nden (Biltam 5.kat) teslim alabilirler. Hediyelerimiz 45 adet ile sınırlı olup, ilk gelen 45 kişiye verilecektir. Ayrıca surdurulebilir_imu instagram hesabımız üzerinden de çekiliş ile 5 kişiye tohumlu kalem hediye edilecektir.

Posted in Etkinlikler, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 17 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ