Plastiksiz Temmuz Etkinlikleri- Yeniden Kullanılabilir Yemek Kabı ve Metal Pipet Dağıtımı

Hiç sefer tasında yemek yedin mi?

Günlük enerji ihtiyacımızın büyük kısmını karşıladığımız öğlen yemekleri için sıklıkla paket servis kullanıyoruz. Bu yiyecekler için kullanılan plastik ve karton ambalajların, plastik çatal bıçak gibi araçların ve plastik pipetlerin bir kısmı malzemelerinin yapısı gereği bir kısmı ise yiyecek kalıntısı kalması sebebiyle geri dönüştürülememekte ve çöpe gitmektedir.

Ayrıca evde hazırlanan yemeklerin yeniden kullanılabilir kaplarda taze şekilde taşınabileceğini ve saklanabileceğini de hatırlatalım.

IMUSUS tek kullanımlık plastiklerin yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere başlattığı Plastiksiz Temmuz sosyal sorumluluk projesi ile kampüslerimizde bir dizi etkinlik düzenliyor. 10 Temmuz Çarşamba günü Orvila sponsorluğunda düzenlenecek olan etkinlikte yemek siparişlerinde kullanılan tek kullanımlık plastik ambalajların çevreye etkileri hakkında bilgilendirme yapılacak ve öğrenci ve personelimizin gıda taşımalarında kullanmaları için yeniden kullanılabilir yemek kabı ve metal pipet dağıtımı yapılacak. Orvila yeniden kullanılabilir yemek kaplarını ve metal pipetlerini deneyimlemek isteyen öğrenci ve personelimiz hediyelerini 13:00-13:30 saatleri arasında Sürdürülebilirlik Ofisi’nden (Biltam 5.kat) teslim alabilirler. Yeniden kullanılabilir yemek kabı hediyelerimiz 7 adet ile, metal pipet hediyelerimiz ise 10 adet ile sınırlı olup, ilk gelen kişilere verilecektir. Ayrıca surdurulebilir_imu instagram hesabımız üzerinden de çekiliş ile 2’şer ürün hediye edilecektir.

Posted in Etkinlikler, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 17 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ