Menü Kapat

Turizm Fakültemiz Dünya Kahve Günü Etkinliği ile UNESCO’nun “Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi”nde Yer Alan “Türk Kahvesi ve Geleneği”nin Korunması ve Sürdürülebilirliğine Yönelik Çalışmalara Dikkat Çekti

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Dünya Kahve Günü” etkinliği kapsamında “Topraktan Fincana Kahve” isimli sunumu ile kahve danışmanı ve yazarı Cenk R. GİRGİNOL‘u ağırladı. 10 Kasım 2023 tarihinde Üniversitemiz Orhanlı Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlik tüm öğrencilerimizin, idari ve akademik personelimizin ve kamunun katılımına açık olarak gerçekleştirildi. 

Etkinliğin ilk kısmında, kahvenin tarihsel gelişimi, Türk kahvesinin geleneksel pişirme ve sunum yöntemleri hakkında detaylı bilgi verildi ve Türk misafirperverliğinin sembollerinden biri olan kahvenin önemli rol oynadığı sosyal etkinliklerden bahsedildi. Türk kültürel mirasının bir parçası olarak kabul edilen kahvenin edebiyatta, müzikte ve törenlerin vazgeçilmez bir parçası olduğu vurgulanarak Türk kahvesi ve geleneği”nin 2013 yılında UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’ne kaydedildiği belirtildi. 

 Cenk R. GİRGİNOL, “Topraktan Fincana Kahve” başlıklı sunumunda kaliteli Türk kahvesinin özelliklerine ve kahve pişirmenin püf noktalarına yönelik bilgiler vererek, Türk kahvesi kültürünün bir kültürel miras olarak korunmasına ve nesiller arasında aktarılmasına olanak sağlamak için kahve kültürünün sürdürülebilirliğine yönelik yapılabilecek çalışmalara dikkat çekti. Konuşma sonrasında öğrencilerimize Cenk R. GİRGİNOL’un Topraktan Fincana Kahve isimli imzalı kitabı hediye edildi.

Etkinliğin devamında Öğr. Gör. Dr. Sevgül COŞKUN öncülüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3.sınıf öğrencilerimiz tarafından hazırlanan kahveli trüf ve kekler Türk kahvesi eşliğinde konuklarımıza ikram edildi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ