Menü Kapat

Üniversitemizde Turizm Kariyer Günleri Etkinliği Düzenlendi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Tanıtım Komisyonu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri Etkinliği14 Mart 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Turizm İşletmeciliği Bölümü Tanıtım Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İrfan YAŞAR moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, İstanbul’da turizm sektörünün önde gelen yöneticileri ve bölümümüzün öğrencileri katılım sağladı. İki oturum halinde gerçekleşen etkinliğin, ilk oturumunda katılımcı sektör yöneticileri sunumlarını yaparken ikinci oturumda öğrencilerin soruları sektör yöneticileri tarafından cevaplandırıldı.

Mövenpick Hotel İstanbul Asia Airport – Yetenek ve Genel Kültür Direktörü Nebahat UYGUR, sektörel kariyer gelişimi ve deneyimlerini paylaşarak konuşmasına başladı ve İnsan Kaynakları Bölümü’nün adının Yetenek ve Kültür Direktörlüğü olarak değiştirildiğine dikkat çekti. Böylece çalışanlarının kişisel ve eğitimsel gelişimlerini desteklediklerini vurguladı. Özellikle otellerinde stajyer öğrencilere ve staj sonrasında otelde çalışmaya devam edebilmelerine çok büyük önem verdiklerini belirtti. Turizm sektöründe ve özellikle otel bünyesinde çalışan “kadın” olmanın, toplumsal cinsiyet eşitsizliğindeki yerini, kendi deneyimleri üzerinden aktaran Uygur, staj yaparak sektöre girecek ve bu alanda istihdam edecek olan öğrencilerimize umutlu tavsiyelerde bulundu.

L Collection Hotels – Managing Partner /Director Muhammet CÜNTAY, turizm eğitimli bir turizmci olduğunu ve yöneticilik görevinin yanı sıra yarı zamanlı öğretim üyeliği yaptığını belirterek başladığı konuşmasında sektör-akademi iş birliğine verdiği önemi vurguladı. Sektörde dernekleşmenin gereğine değinen Cüntay, bu alanda da çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Turizmde sosyal sorumluluk duygusunun yüksek olması gerektiğine inandığını ve bu alandaki projelerinin önemini vurguladı. Özellikle pandemi koşullarının yarattığı olumsuzlukların turizm sektöründe yarattığı etkilere değinen Cüntay, turizm eğitiminde “kriz ve kriz yönetimi” derslerinin lisans ve yükseköğrenimde yer almasını önerdi.

Villagepark Resort & SPA Hotel – Genel Müdürü Dilaver DOĞRU, 36 yıllık deneyimli bir turizmci olduğunu belirterek başladığı konuşmasında turizmde işini sevmenin, araştırmacı olmanın, misafir odaklı çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı.  Sektörde “alaylı” ve “eğitimli” ayrımını değil bu ikisini birleştirmenin gereğine değindi. “Turizm öğrencilerine turizmi sevdirmenin ve bu sektörde çalışmaya devam etmesinin yolunun staj olduğunu” belirtti ve her bir öğrencinin, her otelde  değerli görülmesi ve severek eğitilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hilton İstanbul Maslak – Learning Manager İlmi YAVUZ, turizmin farklı alanlarında çalışarak kendini geliştirdiğini ve bulunduğu konuma tüm zorluklara rağmen çabalayarak ulaştığına dair deneyimlerini aktardı. Sektör yöneticiliğin yanı sıra yarı zamanlı ve tam zamanlı akademisyen olarak da turizmde yer aldığını belirten Yavuz, öğrencilere otelcilik geleceklerinde fayda sağlayacak tavsiye ve önerilerde bulundu. Bunun için özellikle otelin farklı pozisyonlarında aralıklarla çalışmanın önemini ve gereğini vurguladı.

Ramada By Wyndam Old City – Genel Müdürü Serkan GÜMRÜKÇÜ, son yıllarda öne çıkan sürdürülebilirlik konusuna konuşmasında büyük yer ayırdı. Bu bağlamda turizm eğitiminde özellikle lisans ve yükseköğrenim dersleri arasına sürdürülebilirlik derslerinin konulması gerektiğini önerdi. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptığını belirten Gümrükçü, turizm dersleri arasına ayrıca kriz yönetimi ve bütçe yönetimi derslerinin konulmasına olan inancını da ifade etti. Çünkü özellikle otelde çalışırken bu üç temel konudaki gerekliliklerin altını çizdi. Kendisinin “global düşünüp yerel yaşamayı hayat felsefesi haline getirdiğini” vurgulayarak, öğrencilere de bu bakış açısını tavsiye etti.

TGS (Turkish Ground Services) – IATA Eğitmenliği ve Operasyon Koordinatörü Çetin ÇEKİN, turizm geçmişi olmadığını, finans sektöründe çalıştıktan sonra havacılık sektörüne geçtiğini belirtti. Ancak halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü’nde yüksek lisans yaparak turizmin içinde yer aldığını ifade etti. Havacılık olmadan turizmin var olmayacağını, havacılık ve turizmin bu bağlamda birbirinden ayılamayacağını vurguladı.

Gorrion Hotel – Genel Müdürü Murat KUYUCU, yöneticisi olduğu otelin turizm otelcilik okulları ile yakın ilişki içinde olduklarına dikkat çekerek başladığı konuşmasında, stajyer öğrencilere çok önem verdiklerini belirtti. Çalışanlarının %40’ının turizm okullarından gelen stajyerlerden oluştuğunu ve hepsinden de çok memnun olduklarını vurguladı.

Posted in Haberler, SKA 17, SKA 4, SKA 5, SKA 8, SKA HABERLERİ