Menü Kapat

Üniversitemizde Yürütülen “İŞKUR Gençlik Programı” Sosyo-Ekonomik Eşitsizliklerin Azaltılmasına Katkıda Bulunuyor

Üniversitemiz ile İstanbul İŞKUR İl Müdürlüğü arasında öğrencilerimize farklı alanlarda mesleki eğitimler vermek ve ekonomik olarak öğrenci desteği sağlamak üzere bir iş birliği protokolü imzalandı. Öğrencilerimize okudukları üniversitede çalışma imkânı sunarak iş hayatına hazırlanmalarını hedefleyen program, özellikle de gelir eşitsizliği ile mücadele eden dezavantajlı konumdaki öğrencilerimizin ekonomik olarak güçlendirilmesine, yoksulluğun ve sosyo-ekonomik eşitsizliklerin azaltılmasına katkıda bulunacak. 

Protokol çerçevesinde öğrencilere bireysel danışmanlık hizmetleri, iş arama, finansal okuryazarlık, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri gibi konularda eğitimler verilecek. Öğrencilerimiz bu kapsamda Üniversitemizdeki sürdürülebilirlik faaliyetleri, akademik ve idari çalışmalar, laboratuvar ve araştırma süreçleri, toplumsal hizmet/kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, kariyer gelişimi ve girişimcilik ekosistemi gibi çeşitli alanlardaki çalışmalara destek vererek öğrenciyken gelir elde etme imkanına sahip olacak. Programa katılan öğrencilere her katılım günü için 1.083 TL ödeme yapılacak olup Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve İş Kazası-Meslek Hastalığı sigorta primleri de karşılanacak. 

Öğrencilerin iş hayatına erkenden adapte olarak iş gücü piyasasına kazandırılması ve insana yakışır işlerde çalışma deneyimi ve disiplini edinmelerini hedefleyen program kapsamında öğrenciler haftada 3 gün, günde 7,5 saate kadar Üniversitemizde atandıkları birimlerde çalışacak. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora dahil olmak üzere tüm eğitim seviyelerinden öğrencilerin başvurabildiği İŞKUR Gençlik Programına katılabilmek için öğrencilerin son bir yıl içerisinde sigortalı olarak bir işte çalışmamış olması, halihazırda sigortalı çalışan olmaması ve hanehalkı geliri şartı arandı. Hane geliri şartı kapsamında programa katılım için öğrencinin aile gelirinin asgari ücret net tutarının 3 katını aşmaması şartı arandı. Gelir şartı ile dezavantajlı konumdaki öğrencilerimizin ekonomik olarak güçlendirilmesine ve yoksulluğun, gelir eşitsizliklerinin ve sosyo-ekonomik eşitsizliklerin azaltılmasına katkıda bulunulması hedeflendi.

Programa başvuru yapan 2.009 İMÜ öğrencisi arasından görev alacak toplam 237 öğrencimiz; 21 Şubat 2025 Cuma günü noter huzurunda gerçekleştirilen elektronik kura yöntemiyle belirlendi. Kura sonucu asil olarak programa katılma şansı kazanan öğrencilerimiz, 3 Mart 2025 tarihinden itibaren bulundukları yerleşkelerde atandıkları birimlerde görev almaya başladı. 

Posted in Haberler, SKA 1, SKA 10, SKA 12, SKA 17, SKA 4, SKA 8, SKA HABERLERİ