Bilgi Topluluğu Tarafından Gerçekleştirilen Köy Okulu Kütüphane Zenginleştirme Projesi ile 5.500 Kitap Bağışlandı

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Bilgi Topluluğu, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla köy okulu kütüphanesi zenginleştirme projesi başlattı ve proje yaklaşık 1 yıl süre ile devam etti.

Eğitimde eşit olanaklara erişimin toplumun her bireyi için önemli olduğu düşüncesiyle yürütülen projede Diyarbakır Kulp ilçesi Bayır Köyü’nde bulunan Bayır İlköğretim Okulu proje okul olarak seçildi. Yapılacak olan zenginleştirme ile okul öğrencilerinin öğrenme fırsatlarının güçlendirilmesi amaçlandı.

Proje kapsamında kişi ve kurumların destekleri ve bağışları ile ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin seviyelerine uygun edebiyat, çalışma/test kitapları ve kitap dışı eğitim materyalleri toplandı. Toplanan yaklaşık 5.500 kitap, topluluk yönetim kurulu üyeleri tarafından titizlikle kataloglanıp sınıflandırılarak okul kütüphanesinin bünyesine dahil edildi.

Topluluk üyelerinden Aylin AYYILDIZ ve Gönül AYDOĞDU’nun katıldığı açılış etkinliği ile proje 2021 Nisan ayında tamamlandı ve toplanan kitaplar öğrencilerle buluşturuldu. Açılışta okul yönetimi tarafından projeye desteklerini sunan Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na, topluluk danışmanı Doç.Dr. Ekrem TAK’a, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Didar BAYIR’a ve tüm bağışçılara teşekkürler sunuldu.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 17, SKA 4, SKA HABERLERİ