Menü Kapat

Doç. Dr. Safa KOÇOĞLU’nun Araştırmacı Olarak Yer Aldığı Kadına Yönelik Aile İçi Şiddeti Azaltmaya Yönelik Proje TÜBİTAK Desteğiyle Uygulanmaya Başladı

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Safa KOÇOĞLU’nun araştırmacı olarak yer aldığı “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Kapsamında, Yürütülen Aile İçi Şiddeti Önlemeye/Azaltmaya Yönelik Proje ve Uygulamaların Etki Analizlerinin GAP Analizi Yöntemi ile Değerlendirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 Projeleri desteği ile hayata geçirildi. Proje Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. Umut BEŞPINAR’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek.

Projenin amacı ülkemizde 2007 yılından bu yana Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele konusunda geliştirilmiş olan Ulusal Eylem Planlarının ve bu planlarda belirlenmiş olan faaliyetlerin değerlendirilmesi olarak belirlendi. Eylem Planları’nda iyileştirme öngörülen alanlar “Kadın erkek eşitliğine yönelik mevzuat düzenlemelerinin yapılması, farkındalık yaratma ve zihniyet dönüşümünün sağlanması, koruyucu hizmet sunumu ve şiddet mağduru kadınların güçlendirilmesi, kapsayıcı sağlık hizmetlerinin düzenlenmesi ve uygulanması, kurumlar arası işbirliği ve politika geliştirilmesi” olarak tespit edildi.

Proje ekibi, iyileştirme öngörülen bu alanlar çerçevesinde yürütülen kadına yönelik aile içi şiddeti önlemeye/azaltmaya yönelik proje, program ve uygulamaların dokümanter analizi, sahadaki yansımaları ve neden oldukları sonuçlar açısından etki analizini yaparak bu çalışmaların işleyen ve işlemeyen yönlerini tespit etmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede “girdi-süreç-çıktı” temelinde yapılacak etki analizleri ile kanıta dayalı politika önerileri geliştirmek için katkı sunacaklar.

Proje ekibi, çalışmanın toplumsal katkısının yüksek olacağını belirtti. Yürütülen proje ile aile içi şiddet görmüş kadınlar için geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuş programlar somut koşullarda analiz edilerek değerlendirilecek, kadınların ihtiyaçları ile sunulan hizmetler arasındaki boşluk alanları saptanacak ve bu değerlendirme ışığında ortaya çıkabilecek etkili, önleyici ve gerçekçi uygulama ve politika önerileri sunulacak.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA 5, SKA HABERLERİ