Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Sıralamasında Türkiye’deki Devlet Üniversiteleri Arasında 1.yiz

Dünya genelinde 50 yaş ve altındaki genç üniversiteler arasında en iyileri listeleyen Times Higher Education Young University Rankings (THE Genç Üniversiteler Sıralaması) 2022 açıklandı. Sıralamada İstanbul Medeniyet Üniversitesi dünya genelinde 251-300 bandında yer alırken, Türkiye’den sıralamaya giren 40 üniversiteden devlet üniversiteleri arasında 1., tüm üniversiteler arasında da 6. sırada yer alma başarısı gösterdi.

THE Genç Üniversiteler Sıralaması 2022‘de, üniversiteler Eğitim-Öğretim (öğrenme ortamı), Araştırma (hacim, gelir ve itibar), Atıf (araştırma etkisi), Uluslararası Görünüm (personel, öğrenci ve araştırma) ve Endüstri Geliri (bilgi transferi) başlıklarında toplam 13 performans göstergesine göre değerlendirildi. Tüm dünyadan ilgili kriterleri sağlayan 539 genç üniversitenin yer aldığı sıralamada Türkiye’den 40 üniversite yer aldı.

Detaylı sonuçlara göre, Üniversitemizin ilgili kriterlerden Atıf kategorisinde 66 puanla en yüksek başarıyı yakaladığı ve bu kategoride ülkemizdeki genç üniversiteler arasında 2. sırada, devlet üniversiteleri arasında da yine 1. olduğu görülüyor. Sıralamada en başarılı olduğumuz diğer kategoriler ise Endüstri Geliri, Eğitim-Öğretim, Uluslararası Görünüm ve Araştırma olarak sıralanıyor.

THE Genç Üniversiteler Sıralaması 2022 sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Posted in Haberler, SKA 16, SKA HABERLERİ