ElectriCITY Enerji Tercihleri Oyunu

“3.İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Haftası” etkinliklerinin üçüncü günündeki oyun saatine Üniversitemiz Araştırma Görevlisi Ayça ÇELİKBİLEK ve jeoloji mühendisi Gökhan SAPMAZ‘ın yürütücülüğünü üstlediği “ElectriCITY: Enerji Tercihleri Oyunu” konuk oluyor. 20 Aralık 2023 Çarşamba günü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi‘nde gerçekleştirilecek atölyede, katılımcıların kentin enerji üretiminde birer karar verici olarak strateji üretecekleri bir rol oyunu oynanacak.

Oyunun sonunda kazanan takımın üyelerine, hediye paketleri hediye edilecek.

Oyun Hakkında: ElectriCITY, kentlerin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi üretiminde maliyetlere odaklanan basit bir simülasyon oyunudur. Oyun, katılımcılara kentte ne tür bir enerji üretimi yapılacağına karar vermeleriyle birlikte, bu tercihin maliyetleri hakkında düşünmeye teşvik etmek için dinamik bir platform görevi görmektedir. Oyundaki temel amaç, enerji üretiminde yatırım ve işletim maliyetlerine ek olarak, farklı elektrik karışımlarının karbondioksit (CO2) emisyonları ve su kullanımını nasıl etkileyebileceği de dahil olmak üzere çevresel maliyetlerini de değerlendirebilme yetisinin kazandırılmasıdır. Ayrıca oyun, sosyo-politik konuların yanı sıra coğrafi bölgelere özgü farklı enerji bağlamlarını keşfetme potansiyeline de sahiptir. Böylece enerji üretimi ve dolaylı olarak sanayi üretiminde coğrafi eşitsizliklerin de tartışılmasına olanak yaratılacaktır. Oyunun amacı enerji üretiminde “doğru cevabı” söylemek değil, enerji ve politika kararları vermede karşılaşılan zorlukların ve daha da önemlisi ödünlerin anlaşılmasını sağlamaktır.

Atölye, öğrencilerimizin, personelimizin ve kamunun katılımına açıktır.

Atölyenin verimli geçebilmesi adına katılımcı sayısı 10 kişi ile sınırlıdır. Bu nedenle atölyeye katılacak olan kişilerin buradaki katılım formunu doldurmaları gerekmektedir.

Tarih:  20 Aralık 2023 Çarşamba
Saat: 12:15-14:00
Yer: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Kuzey Kampüs BİLTAM Binası 5. Kat

Posted in Etkinlikler, SKA 11 Etkinlikleri, SKA 12 Etkinlikleri, SKA 13 Etkinlikleri, SKA 6 Etkinlikleri, SKA 7 Etkinlikleri, SKA 9 Etkinlikleri, SKA ETKİNLİKLERİ