Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz 2022 Yılı Sürdürülebilirlik Haftası Kapsamında “Sıfır Atık ile Türk Mutfağı” Etkinliğini Gerçekleştirdi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Haftası Etkinlikleri’nin ikincisi 19-23 Aralık 2022 tarihlerinde Üniversitemiz yerleşkelerinde gerçekleştirildi. İMÜ Sürdürülebilirlik Ofisi tarafından düzenlenen ve her gün farklı bir etkinliğin yapıldığı Sürdürülebilirlik Haftası kapsamında, 22 Aralık 2022 Perşembe günü Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Orhanlı Yerleşkemizde “Sıfır Atık ile Türk Mutfağı” başlıklı yemek organizasyonu gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında bölüm öğrencilerimiz sıfır atık yaklaşımıyla hazırladıkları özel bir menüyü konuklara sundular. Rektörümüz Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI’nın da katıldığı etkinlikte öğrencilerimiz, bir yıldır aldıkları Türk Mutfağı dersinde edindikleri teoriden pratiğe bakış açısıyla hazırladıkları sıfır atık mutfak uygulamalarının ürünlerini tanıttı. Geleneksel Türk mutfağında yüzyıllardır uygulanan “hiçbir şeyi ziyan etmeme” anlayışını bugüne uyarlayarak günümüzdeki yaygın gıda israfına geleneğimizden bir çözümle ilham olmaya çalışan öğrencilerimiz, yemekleri hazırlarken temel aldıkları yaklaşımlar ve kullanılan malzemelerin geri dönüşüm süreçleri hakkında bilgiler paylaştı ve hiçbir malzemenin çöpe atılmadan dönüştürülerek kullanıldığı ve tamamen mevsim sebze ve meyvelerinin kullanıldığı menüyü konuklara bizzat servis ettiler. Ulusal medyaya da yansıyan etkinliğimizin haberini buradan izleyebilirsiniz.