Genç Değerler Topluluğu “Pandemi Dönemi Öğrenci Psikolojisi ve Kariyer Hedefleri” Konulu Söyleşi Gerçekleştirdi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Genç Değerler Topluluğu 27 Şubat 2021 tarihinde uzman psikolojik danışman Sedat ATEKİN ile “Pandemi Dönemi Öğrenci Psikolojisi ve Kariyer Hedefleri” başlıklı çevrim içi bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinliğin moderatörlüğünü topluluk üyesi Emrah Hakan ERMEYDAN üstlendi.

Pandeminin küresel çapta toplumsal hayatı derinden etkilediğini belirten ERMEYDAN, bu süreçte üniversite öğrencilerinin sağlıklarını etkileyen, pandemiye bağlı çeşitli psikolojik sorunlar gözlemlendiğini belirtti. Pandemiye bağlı olarak depresyon ve stresin arttığının ve bunun da öğrenme süreçlerini olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi. Söyleşinin ilerleyen bölümlerinde uzaktan eğitimin bazı öğrencilerin kariyer hedeflerinde değişikliğe gitmesine neden olduğunu belirten ERMEYDAN, öğrencilerin kariyer hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam etmesi gerektiğini belirtti. Bu değişiklikleri yaşayan bireylerin ise; sorunlarını kendileri çözemediği noktada psikolojik danışmanlık hizmetinden yararlanması konusunu dile getirdi.

Söyleşiden sonra gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde ise pandemi döneminde devam eden eğitim sisteminin öğrenci psikolojisini nasıl etkilediği ve öğrencilerin aileleriyle birlikte yaşamasının psikolojik sorunlara yol açıp açmadığı gibi konular tartışıldı.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ