Girişimciliğin Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve Dış Ticarete Katkısı Konuşuldu

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Medeniyet Gemisi Öğrenci Topluluğu, University4Society ortaklığıyla ilk SpeakUP etkinliğini gerçekleştirdi. Mentor Gümrük Müşavirliği CEO’su ve DIŞYÖNDER Başkanı Hakan ÇINAR’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Girişimciliğin Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve Dış Ticarete Katkısı” adlı etkinlik, 16 Mart 2021 tarihinde saat 21.00’de Zoom ve Clubhouse platformları üzerinden eş zamanlı olarak yayınlandı. Etkinlikte Türkiye ekonomisinde ve dış ticaretin geliştirilebilmesinde girişimciliğin önemi ele alındı.

Etkinlikte sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden biri olan insana yakışır iş ve ekonomik büyüme hedefine vurgu yapıldı. Bu bağlamda, Türkiye’de sürdürülebilir ekonomik büyüme, daha yüksek verimlilik düzeyi, endüstriyel yenilik gibi alanlarda iyileşme sağlamak için girişimcilik ve iş imkanları kavramları ön plana çıkarıldı. Değişen dünya düzenine ayak uydurmak için gerekli koşullar ve ülkemizin içinde bulunduğu mevcut şartlar hakkında paylaşımlar yapıldı. Girişimcilik faaliyetleri neticesinde sektör payının ve ticari faaliyetlerin miktar ve niteliklerinin arttırılabilmesi adına ipuçları verildi. Çok sayıda öğretim görevlisinin ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte girişimcilik ve güncel piyasa şartları hakkında oldukça önemli paylaşımlar da yapıldı. Etkinlik boyunca ve konuşma sonrasında öğrencilerin soruları alındı ve merak edilenler cevaplandı. Etkinliğe katılım sağlayan tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.