İlim ve Medeniyet Topluluğumuz Yetimlere Yardım Kermesi Düzenledi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi İlim ve Medeniyet Topluluğu ve Genç Medeniyet İHH gönüllüleri, üniversitemiz Göztepe Güney Kampüsü C Blok’ta 29-30 Aralık 2021 tarihlerinde “Yetimi Güldür! Hayır Kermesi’’ düzenledi.

Okulumuz öğrencileri tarafından ilgiyle takip edilen kermeste, çeşitli gıda ürünleri ve el yapımı çantaların satışı gerçekleştirildi. İki gün boyunca devam eden kermeste toplanan para, yetim çocukların her ay düzenli bakımını üstlenen; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Fonu’na aktarıldı. Sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirilen etkinlik sayesinde yetim çocukların sağlık sistemine erişiminin sağlanması, yetersiz beslenmelerinin önlenmesi, eğitimle ilgili ihtiyaçlarının karşılanması ve yoksulluğunun azaltılması yönünde katkı sağlanmış oldu.

Etkinlikte topluluk üyelerinin gayretleri ve öğrencilerimizin desteği ile toplumsal dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine katkı sağlanırken; kermeste toplanan tutar ile üç yetim çocuğun bir yıllık eğitim, sağlık, gıda, barınma vb. giderleri karşılanmış oldu.

Posted in Haberler, SKA 1, SKA 17, SKA 2, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ