İMÜ PDR Topluluğu Ruh Sağlığı ve Psikolojik Danışmanlık Konusunda Toplumsal Bilinçlendirme Etkinlikleri Gerçekleştirdi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından İMÜ PDR Topluluğu ruh sağlığı ve psikolojik iyi oluş konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla 30 Eylül-18 Ekim 2022 tarihleri arasında bir dizi sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirdi. “Psikolojik Danışmanlar Her Yerde” adlı etkinlik dizisinin ilk kısmında İstanbul’daki çeşitli ilçelerde sokak röportajları yapılarak kamuoyuna broşürlerle bilgilendirme sağlanırken, ikinci kısım olan anaokulu bilinçlendirme çalışması Üniversitemizin Medeniyet Anaokulu’nda gerçekleştirildi.

Faaliyet bağlamında ilk aşamada toplum sağlığı bilinçlendirmesi için bir farkındalık çalışması olarak psikolojik danışmanlar hakkında ve psikolojik danışmanlık alanına yönelik bir etkinlik sağlamak amaçlandı. Faaliyet için psikolojik danışmanlık hakkında iki broşür hazırlanıldı. Etkinliğin bu aşamasında yetişkin olan kişilerle röportaj yapılıp ardından yetişkinlere özel olarak tasarlanan broşürler verildi. Yetişkinlere yönelik yapılan etkinlik kapsamında İMÜ-PDR Kulübü öğrencileri ikişerli grup halinde; İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Üsküdar Meydanı, Sultanahmet, Kadıköy vapuru, Kadıköy Sahili vb. kalabalık ortak kullanım alanlarda bulunan kişilere röportaj yaptı. Röportajlarda ruh sağlığı alanındaki meslek gruplarının ayrımı, psikolojik sağlık, psikolojik iyi oluş, psikolojik danışmanlar hakkında neler bildikleri, psikolojik destek almak istediklerinde hangi meslek grubunu tercih edecekleri, psikolojik danışma hizmetine dair nasıl bir yol kurabilecekleri vb. konulara ilişkin sorular soruldu. Süreçte terminolojiye ağırlık vermeden psikolojik danışman hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Etkinlik sonunda; psikolojik danışmanlık hakkında insanların genel olarak ne bildiklerini, psikolojik danışmanlara yönelik nasıl bir bakış açısı olduğunu yer yer de psikolojik danışmanlara dair hangi metaforların kurulabileceği öğrenildi.

Etkinliğin ikinci aşamasında çocuklara psikolojik iyi oluş ve mental sağlık konularında farkındalık kazandırmak amaçlandı. Bu bağlamda Medeniyet Anaokulu’ndaki okul öncesi öğrencilerine hangi durumlarda okullarında bulunan psikolojik danışmanlardan yardım alabileceklerinden bahsedildi. İMÜ PDR topluluğu öğrencileri tarafından çocuklara yönelik bir sunum hazırlandı. Sunum da bahsedilen konu ile ilgili hikâye kartlarından hikâye okutulup, hikâye konusuna yönelik çocuklarla beraber sohbet edildi. Bu doğrultuda okul öncesi öğrencilerine psikolojik danışmanın tam olarak ne olduğu ve okuldaki görevleri hakkında bilgilendirilme yapıldı. Ek olarak çocukların konuyu daha iyi kavrayıp akıllarında somut olarak anlamlandırabilmeleri için psikolojik danışmanlık ile alakalı hazırlanılan broşürler okul öncesi öğrencilerine dağıtıldı.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ