İMÜ PDR Topluluğu Tarafından Medeniyet’te Psikolojik Sağlık Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından İMÜ PDR Topluluğu öğrencileri, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla “Medeniyet’te Psikolojik Sağlık” etkinliğini gerçekleştirdi.

İki ayağı bulunan etkinliğin ilk kısmı “28 Kasım- 01 Aralık 2022” tarihleri arasında ‘‘Psikolojik Sağlık’’ adı altında bir farkındalık etkinliği olarak gerçekleştirildi. Etkinlik Ziraat Bankası Kütüphanesi / Bankkart Salonu’nda katılımcı öğrencilerin ders programlarına uygun gün ve saatlerde gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci kısmı 16 – 20 Mart 2023 tarihleri arasında çevrim içi şekilde gerçekleştirildi.

Her iki etkinlikte de mesleki eğitim kapsamında öğrencilerin psikolojik sağlık hakkında sunumlar yoluyla bilinçlendirilmesi hedeflendi. Etkinliğin içeriğinde ”Psikolojik Sağlık Nedir?”, ”Stres Ve Mutsuzluk”, ”İnsanlar Neden Yardım Almıyor?”, ”Ne Zaman Yardım Alınmalıdır?”, ”Yardım Almaya Karar Verdim, Peki Nerelere Gidebilirim?” ve ”Okulumuzda ‘Bireyle Psikolojik Danışma’ Dersi Kapsamında Süpervizörlük Veren Hocalarımız” başlıkları yer aldı. Bu kapsamda öğrencilerin psikolojik iyi oluş durumlarını desteklemek, ruh sağlıklarını korumak ve güçlendirmek amaçlandı.