Menü Kapat

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu Eğitimde Fırsat Eşitliği için Köy Okullarına Materyal Desteği Sağladı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Topluluğu, eğitimde eşitsizlikleri azaltmak üzere sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye devam ediyor.

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu, erken çocukluk eğitiminde eşitsizliklerin ortadan kaldırılması, tüm çocukların nitelikli okul öncesi eğitime eşit erişim imkanına sahip olması için bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Hem atık yönetimine hem de eğitimsel eşitliğe odaklanan “Köy Okullarına Materyal Desteği” sosyal sorumluluk projesinin çıktısı olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki okul öncesi eğitimi sınıflarına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi olarak parmak kuklaları hediye edildi.

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu tarafından yürütülen proje iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Kaynakların yeniden kullanımına ve atıkların ileri dönüştürülmesi ile yeni kaynak tüketiminin en aza indirilmesine odaklanan ilk aşamada ileri dönüşüm atölyeleri düzenlenerek kuklaların tasarımı ve üretimi sağlandı. 05 Nisan, 19 Nisan ve 23 Nisan’da gerçekleştirilen 3 atölye ile katılımcılar terzilerden topladıkları atık kumaşlar, keçeler ve evlerinden getirdikleri kullanılmayan malzemeler ile kukla tasarımları yaptı. Kukla kalıplarının çıkartılmasında ise; daha önce toplanan atık kağıtlar kullanıldı. Düzenlenen bu atölyeler ile 100’ün üzerinde parmak kuklası üretilerek, farklı temalarda 8 set kukla hazırlandı.

Kuklaların hazırlanmasını takiben, İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu (İMUSUS), materyal ihtiyacı olan okul öncesi sınıflara ulaşmak üzere sosyal medya üzerinden bir duyuru yaptı ve ihtiyaç sahibi okullardan gerekli bilgilerin olduğu formları doldurmaları istendi. İMUSUS yönetim kurulu üyeleri, 02 Mayıs 2024‘te gerçekleştirdikleri toplantı ile bu başvuruları değerlendirerek, kuklaların gönderileceği okulları tespit etti. Topluluk başkanı Furkan ERUÇAR, okulların seçiminde özellikle sosyo-ekonomik eşitsizliklerin yüksek olduğu bölgelerin, deprem bölgelerinin ve köy okullarının önceliklendirildiğini belirtti. Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında İMUSUS ekibi, Bitlis, Şanlıurfa, Hatay ve Diyarbakır’da 8 okula toplamda 100 kukla içeren 8 set hediye etti. Topluluk üyelerinin çalışmaları ile paketlenen hediyeler, okullara gönderilmek üzere postalandı.

Proje ekibi, kampüs alanları içerisinde üretilen atık miktarını azaltmak ve Üniversitemizin sıfır atık politikasını destekleyecek kurumsal sorumluluk projeleri üretmek üzere, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm çalışmalarının farklı malzeme ve konseptler ile devam edeceğini ifade etti ve ilgililerin atölye ve çalışmaları @surdurulebilir_imuinstagram hesabından takip edebilecekleri bilgisini verdi.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 12, SKA 4, SKA HABERLERİ