İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı Sağlamak Üzere Kadınlara Karşı Ayrımcılığı Engelleme Politikası Yayımladı

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu (IMUSUS), tüm faaliyet, fırsat ve karar alma süreçlerinde adil ve eşit muameleyi garanti eden ilkelerini ana hatlarıyla belirttiği ve kadınlara karşı cinsiyete dayalı engelleri, önyargıları ve ayrımcılığı ortadan kaldırmayı amaçladığı “Kadınlara Karşı Ayrımcılığı Engelleme Politikası”nı yayımladı. Topluluğun kurulmasını takiben 11 Aralık 2023’te yayımlanan politika belgesi ile topluluk faaliyetlerinde her türlü cinsiyet ayrımcılığının önlemesi, tüm alanlarda cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın ve kız çocuklarının tam potansiyellerine ulaşabilmeleri için güçlendirilmelerinin teşvik edilmesi amaçlandı.

Topluluk akademik danışmanı Ar.Gör. Ayça ÇELİKBİLEK, daha sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlama taahhütleri doğrultusunda topluluğun önceliklerini ve değerlerini yansıtan kapsamlı bir politika seti oluşturduklarını belirtti. Bu politikaların topluluğun her üyesinin olduğu kadar, tüm üniversite personelinin, katılımcıların ve paydaşların kendilerini topluluk çatısı altında ve topluluk etkinliklerinde değerli, korunan ve güçlendirilmiş hissetmelerini sağlamak için tasarlandığı bilgisini aktardı. Politika belgelerinin oluşturulmasında ayrımcılığı engellemeye yönelik politikalara öncelik verdiklerini belirten ÇELİKBİLEK sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu politikalar bizim konular hakkındaki özverimizi örneklerken, öğrencilerimize de uyulacak ilkeler aracılığı ile sürdürülebilir bir dünya yaratmada üstlenecekleri aktif rol ve liderlik için bir yol haritası çiziyor. Amacımız kendi faaliyetlerimizi adil ve eşit kılmanın yanı sıra, geleceğin liderleri olan öğrencilerimizde okul süreci, iş yaşantısı ve günlük hayatları boyunca alacakları tüm kararların adil ve eşit olması yönünde bir bilinç oluşturmak ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına anlamlı katkılar koymalarını sağlamak.”

Topluluğun denetleme kurulu asil üyelerinden Mine AKCA, topluluğun karar alma ve yönetim süreçlerinde kadınlara karşı ayrımcılığı engellemeye yönelik uygulamalarına öncelikle kendi yönetim mekanizmalarından başladıklarını belirtti ve yönetim kurulunun %67’sinin kadın yöneticilerden oluştuğuna dikkat çekti. Bununla birlikte, topluluk içerisinde oluşan bu kültürü, tüm topluma yaymayı amaçladıklarını ve bu nedenle ilgili politika belgesi ile hem topluluğun üyeleri hem de dış katılımcıları için kapsayıcı, güvenli ve eşit bir çalışma ve öğrenme ortamı sağlamayı taahhüt ettiklerini belirtti.

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu’nun “Kadınlara Karşı Ayrımcılığı Engelleme Politikası”na buradan erişebilirsiniz:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab