İMÜ Öğrencileri Gıda Dağıtımı Yaparak Yardım Faaliyetlerine Katkı Sağladı

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu evsiz bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile iş birliği yaparak yardım faaliyetlerine katkı sağladı. Bu çerçevede, İMÜ öğrencileri 7 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 18:30’da Çorbada Tuzun Olsun Derneği’ne yemek dağıtımında yardım etti. Etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu ve öğrenciler ihtiyaç sahiplerine destek olmaktan büyük bir mutluluk duydular.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği toplumda göz ardı edilen evsizlik sorununun sebeplerine köklü çözümler getirmek amacıyla kurulan ve gönüllü bağışçılarının destekleriyle her gün Beyoğlu çevresinde evsiz bireylere yemek dağıtımı ve yardımı yapan bir dernektir.

Etkinlik kapsamında, öğrenciler dernek tarafından hazırlanan sıcak çorbaları ihtiyaç sahiplerine dağıttı ve onlarla sohbet ederek yalnızlıklarını paylaştılar. Bu sayede öğrenciler, toplumdaki ihtiyaç sahiplerine destek olma imkânı bulurken, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincini de pekiştirdiler.

Bu etkinlik düzenlenerek öğrencilerimizin toplumdaki ihtiyaç sahiplerine karşı duyarlılıklarını ve yardımseverliklerini geliştirmek amaçlandı. Ayrıca, bu sayede öğrencilerimiz farklı insanlarla etkileşim kurarak sosyalleşme imkânı da buldular. Etkinlik sayesinde toplumdan yok sayılan, ötekileştirilen evsiz bireyleri anlama ve onların sorunlarına kulak verme imkânı elde edildi ve bu bireylere yoksullukla mücadelede yardım eli uzatıldı.