İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu ve Sürdürülebilirlik Ofisi Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Personelimize Geri Dönüşüm ile Ürettikleri Tohumlu Kartlar Hediye Etti

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Topluluğu ve Sürdürülebilirlik Ofisi, kampüs topluluğumuzun ürettiği atık miktarını ve çevresel ayak izini azaltmak üzere projeler geliştirmeye devam ediyor.

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu, 2024 yılında Üniversitemiz kampüs alanları içerisinde oluşan ve ayrıştırılarak toplanan atık kağıtları geri kazanmak için başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ilk çıktılarını almaya başladı. Topluluk üyeleri, İMÜ Sürdürülebilirlik Ofisi iş birliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların işgücüne katılımının önemini vurgulamak üzere, Üniversitemizdeki kadın personele ve kadın öğrencilerimize hazırladıkları çiçek tohumlu kartları hediye etti.

Sürdürülebilirlik Topluluğu, tohumlu kartları hazırlamak için 2023 yılı sonunda kurum çalışanlarından topladıkları eski takvimleri kullandı. Toplanan takvimler, 6,7 ve 8 Mart 2024 tarihlerinde Sürdürülebilirlik Ofisi’nde düzenlenen atölye çalışmaları ile geri dönüştürülerek yeniden kağıt elde edildi. Kağıtların içerisine, çeşitli kır çiçeği tohumları eklendi. Proje ekibi, kadın personel ve öğrencimize koparılmış çiçekler hediye etmek yerine, tohumlu kart hediye ederek, doğada kendilerinden bir parça olmasını ve kentteki biyoçeşitliliği desteklemeyi amaçladıklarını belirtti. Üretilen hediyeler, hazırlanan tohumlu kartların Sürdürülebilirlik Ofisi ekibinin tasarladığı kitap ayraçlarına eklenerek tamamlandı ve Kuzey Kampüs alanımızdaki kadın personel ve öğrencilerimize hediye edildi.

Proje ekibi, yürütülen sosyal sorumluluk projesinin Üniversitemizin sıfır atık politikasını desteklemesinin yanı sıra, kağıt üretiminde kullandıkları geleneksel yöntem ile kullanılmış kağıtları yeniden kullanmanın, tüketim için yeni ağaçların kesilmesini önlediğini; geleneksel yöntemin fabrika üretimine göre çok daha az enerji ve su tüketimi içermesi nedeniyle, uygulanan yöntemin özellikle kaynak verimliliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ekip, kağıt geri dönüşüm atölyesinin atıkların yerinde geri dönüşümünü sağlayarak özellikle depolama ve taşıma kaynaklı karbon salımını azalttığına ve iklim değişikliğine yönelik etkiyi azaltma etkisi olduğuna dikkat çekti. Proje bünyesinde, ileride gerçekleştirilecek olan üretimlerin geri dönüşüm ve yeniden kullanım ile döngüsel ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağı bilgisini aktardı.

Kadınlar günü tohumlu kart projesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve İMUSUS çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 12, SKA 13, SKA 15, SKA 5, SKA HABERLERİ