Menü Kapat

IMU Sürdürülebilirlik Topluluğu ve Sürdürülebilirlik Ofisi Düzenledikleri El Yapımı Kağıt Atölyesi ile Kampüslerimizde Oluşan Atık Kağıtları Yerinde Geri Dönüştürmeye Devam Ediyor

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi ve İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu, çevresel ayak izini azaltmak üzere projeler geliştirmeye devam ediyor.

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu, 2024 yılında Üniversitemiz kampüs alanları içerisinde oluşan ve ayrıştırılarak toplanan atık kağıtları geri kazanmak için başlattığı sosyal sorumluluk projesine devam ediyor. Topluluk üyeleri, İMÜ Sürdürülebilirlik Ofisi iş birliği ile “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” etkinliği olarak 29 Mart 2024 Cuma günü el yapımı kağıt atölyesi düzenledi. Sürdürülebilirlik Ofisi‘nde gerçekleştirilen atölye, tüm İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencilerinin, personelinin ve kamunun katılımına açık olarak gerçekleştirildi. Atölye kapsamında, daha önce personelimize takvim olarak dağıtılan yaklaşık 200gr atık kağıt geri dönüştürüldü ve A5 boyutlu elekler yardımıyla yeni kağıt haline getirildi.

Topluluk üyeleri, yürüttükleri sosyal sorumluluk projesinin Üniversitemizin sıfır atık politikasını desteklemesinin yanı sıra, kağıt üretiminde kullandıkları geleneksel yöntem ile kullanılmış kağıtları yeniden kullanmanın, tüketim için yeni ağaçların kesilmesini önlediğini; geleneksel yöntemin fabrika üretimine göre çok daha az enerji ve su tüketimi içermesi nedeniyle, uygulanan yöntemin özellikle kaynak verimliliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Uluslararası Sıfır Atık Günü nedeniyle gündeme daha gelen reddetme, azaltma, yeniden kullanım ve geri dönüşüm gibi terimlerin uygulanabilirliğinin aslında basit olduğunu vurgulayan ekip, kağıt geri dönüşüm atölyesinin atıkların yerinde geri dönüşümünü sağlayarak özellikle depolama ve taşıma kaynaklı karbon salımını azalttığına ve iklim değişikliğine yönelik etkiyi azaltma etkisi olduğuna dikkat çekti. Proje bünyesinde, ileride gerçekleştirilecek olan üretimlerin geri dönüşüm ve yeniden kullanım ile döngüsel ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağı bilgisini aktardı. Proje ekibi, proje başlangıcından bu yana 4,8 kg atık kağıdı geri dönüştürdü.

Uluslararası Sıfır Atık Günü ilgili ayrıntılı bilgiye ve İMUSUS çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 12, SKA 13, SKA 15, SKA HABERLERİ