Menü Kapat

IMU Sürdürülebilirlik Topluluğu “İleri Dönüşüm Atölyesi” ile Atık Kumaşları Kukla Yaparak Değerlendirdi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Topluluğu, çevresel ayak izini azaltmak üzere projeler geliştirmeye devam ediyor.

İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu, atık üretimini azaltmak üzere, “İleri Dönüşüm ile Kukla Yapımı” atölyesi düzenledi. 19 Nisan 2024 Cuma günü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi‘nde gerçekleştirilen atölyenin kolaylaştırıcılığını İMÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Araştırma Görevlisi Ayça ÇELİKBİLEK üstlendi. Atölye tüm öğrencilerimizin, personelimizin ve kamunun katılımına açık olarak gerçekleştirildi.

Atölye serisinin bir parçası olarak düzenlenen ileri dönüşüm atölyesinde toplanan atık kumaş ve keçelerden parmak ve el kuklaları üretildi. Kuklaların üretiminde Sürdürülebilirlik Topluluğu tarafından temin edilen malzemelerin yanı sıra, katılımcıların evlerinden getirdikleri artık kullanılmayan malzemeler de değerlendirildi. Kukla kalıplarının çıkartılmasında ise; daha önce toplanan atık kağıtlar kullanıldı. Böylece üretim sürecinde kaynakların yeniden kullanımı ile yeni kaynak tüketimi en aza indirilmiş oldu. 5 saat boyunca devam eden atölyede toplam 35 adet parmak kuklası üretildi. Böylece okullara gönderilmek üzere, ilk atölye ile birlikte toplamda 58 kukla üretilmiş oldu.

Üçüncüsü 24 Nisan 2024’te düzenlenecek olan atölye sonrasında, üretilen tüm kuklalar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki okul öncesi eğitimi sınıflarına gönderilecek.

Kampüs alanları içerisinde üretilen atık miktarını azaltmak ve Üniversitemizin sıfır atık politikasını destekleyecek kurumsal sorumluluk projeleri üretmek üzere iş birliği gerçekleştiren İMÜ Sürdürülebilirlik Topluluğu proje ekibi, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm çalışmalarının farklı malzeme ve konseptler ile devam edeceği bilgisini aktardı.

Posted in Haberler, SKA 12, SKA HABERLERİ