“Kent Atölyeleri”nin İlkinde “Parata: Bir İklim Adaleti Hikayesi” Rol Oyunu Oynandı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenmekte olan “Kent Atölyeleri”nin ilki 14 Ekim 2021 tarihinde çevrim içi olarak düzenlendi.

Bölümümüz öğretim elemanı Ar.Gör. Ayça ÇELİKBİLEK’in moderatörlüğünde gerçekleşen atölyenin yürütücülüğünü 350 Türkiye’den Efe BAYSAL ve EGE TOK üstlendi. Farklı disiplinlerden 16 katılımcı ile gerçekleştirilen interaktif atölyede 350 Türkiye’nin tasarladığı “Parata: Bir İklim Adaleti Hikayesi” isimli rol oyunu oynandı. Hayali bir ülke üzerinden kurgulanan oyunda, her bir katılımcı farklı roller üstlenerek iklim krizinin farklı toplumsal gruplar üzerindeki etkilerini değerlendirdi. İklim krizinin kişi ve toplumlar üzerindeki etkileri eşitsizlikler bağlamında tartışılması ile küresel bir sorun haline gelen iklim krizinde “Hepimiz gerçekten aynı gemide miyiz?” sorusuna cevap arandı.

Atölye sonrasında, tüm katılımcılara dijital katılım belgesi verildi.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 11, SKA 13, SKA 17