Öğrencilerimiz Teknolojik Gelişme ve Yeniliğin Kalbi TEKNOFEST Yarışmasında Ödül Aldı

Danışmanlığını Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr.Öğr. Üyesi Haluk BAYRAM’ın yaptığı TEAM IMU FW takımı, TEKNOFEST kapsamında 13-18 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılan Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na katılım gösterdi. Ahmet Buğra Büyükarslan, Mustafa Şahan, Umut Dumandağ, Ferdi Dumandağ ve Yasin Koca’nın yer aldığı TEAM IMU FW takımı Saha Robotiği Laboratuvarı ve İMU Robotik Kulübü üyelerinden oluşturuldu.

Yarışma için takımımız tarafından 1.6 kg kalkış ağırlığına ve 200 cm kanat açıklığına sahip bir İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemi tasarlandı ve üretimi gerçekleştirildi. İHA, elden atılabilir konfigürasyona uygun şekilde tam otonom kalkış, seyir uçuşu ve iniş görevlerini yabilecek özelliklerle donatıldı. Takım tarafından geliştirilen yazılımlar ile hedef tanıma ve hedef konumlandırması yapabilmesi, özgün yer istasyonu arayüz yazılımı vasıtasıyla uçuş parametrelerinin takibini yerden gerçek zamanlı olarak takip edilebilmesi sağlandı. Ayıca, görev doğrultusunda, tespit edilen koordinatlara otonom olarak faydalı yük bırakma işlemini otonom yazılımlar vasıtasıyla insan müdahalesi olmadan yapabilecek şekilde tasarlandı. Bu özellikleriyle üretilen İHA, teknolojik yenilik ve gelişme açısından önem taşımaktadır.

Team IMU FW takımı, geliştirilen otonom uçuş ve özgün yer istasyonu ara yüz yazılımları ile Sabit Kanat Yerlilik Kategorisinde 3.’lük ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Posted in Haberler, SKA 9, SKA HABERLERİ