Öğretim Üyemiz Doç.Dr. Ahmet VATAN’ın Dünyada En Fazla Ziyaret Edilen Ülkelerin Ekonomik Sürdürülebilirliğini Belirlemeyi Amaçlayan Kitap Bölümü Yayımlandı

Üniversitemiz Turizm Fakültesinden Doç.Dr. Ahmet VATAN’ın ilk yazar olduğu “Economic Sustainability and Indicators of Most Visited Countries” adlı kitap bölümü Taylor Francis Yayınevi tarafından yayınlandı.

Sustainability, Big Data, and Corporate Social Responsibility adlı kitapta yer alan ve iki yazarlı olarak hazırlanan kitap bölümünde yazarlar, dünyada en fazla ziyaret edilen ülkelerin ekonomik sürdürülebilirliğini belirlemeyi amaçladı. Dünya Turizm Örgütü’nün yayınladığı Sürdürülebilir Destinasyonlar Göstergeleri Rehberine göre dünyada en fazla ziyaret edilen ülkelerin verileri analiz edildi. Yazarlar, kitap bölümünde sürdürülebilir ekonomi kavramını açıkladı. Turizm destinasyonları rehberine yönelik sürdürülebilir kalkınma göstergeleri rehberliğinde ekonomik sürdürülebilirliğin önündeki engelleri belirleyerek; ülkelerin ekonomik sürdürülebilirliği, dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler tarafından yayınlanan raporlarla sundular. Analiz sonuçlarıyla turizm destinasyonlarına ekonomilerini sürdürülebilir kılmak için öneriler sundular.

Kitap bölümüyle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Posted in Haberler, SKA 8, SKA HABERLERİ