Menü Kapat

Sanat Tarihi Topluluğu Kültürel ve Tarihi Mirası Keşfetmek için İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne Gezi Düzenledi

İstanbul Arkeolojisi Müzesi, tarihi ve kültürel mirası ve içerisinde yer alan 1 milyonu aşkın eser sebebiyle hem dünya hem de ülkemiz açısından hayli önemli bir yere sahiptir.

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Sanat Tarihi Topluluğu, 18 Aralık 2022 tarihinde yaşamış olduğumuz coğrafyanın kültürel ve tarihi mirasını tanıtmak içinİstanbul Arkeoloji Müzesi’ne bir gezi düzenledi. Gezinin rehberliğini topluluk danışmanı Ar.Gör. Yasin SAYGILI üstlendi.

Düzenlenen gezide, topluluk üyeleri, müzenin üç ana bölümünü gezerek farklı dönemlere ait eserleri inceleme fırsatı buldu. Müzenin ilk bölümünde birçok Roma dönemi heykelinin sergilendiği Arkeoloji Müzesi gezildi. Topluluk üyeleri burada detaylı bir şekilde oyulmuş heykelleri inceleyerek Roma dönemi sanatının inceliklerini ve estetik değerlerini keşfetti.

Eski Şark Eserleri Müzesi’nde ise; topluluk üyeleri Bizans dönemine ait sanat eserlerini tanıma fırsatına sahip oldu. İkonalar, mozaikler, cam eşyalar ve diğer dini objeler, Bizans İmparatorluğu’nun dini yaşamına ve sanatına dair önemli ipuçları sağladı. Topluluk üyeleri, bu eserlerin sembolik anlamlarını ve Bizans döneminin kültürel ve dini dokusunu daha iyi anlama fırsatı yakaladı.

Son olarak, Osmanlı dönemine ait seramik eserlerin sergilendiği bir bölüm olan Çinili Köşk Müzesi ziyaret edildi. Katılımcılar, Osmanlı İmparatorluğu’nun zengin seramik geleneğini ve tekniklerini öğrenme fırsatı buldu. Renkli çinilerle süslenmiş kubbeler, seramik tabaklar ve vazolar, Osmanlı döneminin estetik anlayışını ve sanatsal zenginliklerini gözler önüne serdi.

Müzenin tüm bölümlerinin gezilmesinin ardından, ülkemizde müzeciliğin gelişiminde önemli bir yere sahip İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin kültürel ve tarihi mirası korumadaki önemi katılımcılar arasında tartışıldı ve gezi sonlandırıldı.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA HABERLERİ