İMÜ Psikoloji Topluluğu “Bir Dünya Bir Çocuk” Etkinliği Düzenledi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Akademik Etkinlik Ekibi, “Bir Dünya Bir Çocuk” adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik 18 Aralık 2022 tarihinde Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki oturumda gerçekleştirildi ve üniversite içi ve dışından katılımcılarla buluştu.

Etkinliğin ilk oturumunda, öğretim görevlisi Enver MENGÜ “Göçmen Çocuk” başlıklı bir konuşma yaptı. MENGÜ, göçmen çocukların karşılaştığı zorluklara dikkat çekerek ve bu çocukların uyum sağlama süreçlerinde yaşadığı zorlukları ele aldı. Dil ve kültür farklılıklarının yanı sıra, göçmen çocukların sıklıkla ekonomik, sosyal ve psikolojik sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan MENGÜ, bu sorunların çözümüne dair önerilerde bulundu.

İkinci oturumda ise Uzman Psikolog Nazire Ayşenur YILMAZ “Çocuk Hakkı ve Çocuk Aklı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yılmaz, çocuk haklarına ve çocukların zihinsel gelişimine odaklanarak çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmaya çalıştı. Konuşmasında çocuk hakları konusuna değinen YILMAZ çocukların güvenli, sağlıklı ve mutlu bir çevrede büyüme haklarına vurgu yaptı. Çocukların eğitim, sağlık ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına erişimlerinin sağlanması gerektiğini belirten YILMAZ, çocukların görüşleri ve düşüncelerinin de dinlenmesi ve önemsenmesi gerektiğine dikkat çekti. YILMAZ ayrıca, çocukların zihinsel gelişimine de odaklandı ve çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel becerilerinin geliştirilmesinin önemine değindi. Bu becerilerin çocukların hayatları boyunca ihtiyaç duyacakları anahtar özellikler olduğunu vurguladı.

Etkinlik, katılımcıların ilgiyle takip ettiği bir atmosferde geçti ve çocuk hakları ve göçmen çocuklar gibi önemli konulara dikkat çekti. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Topluluğu Akademik Etkinlik Ekibi’nin düzenlediği etkinlik, üniversitenin öğrenci odaklı yaklaşımını yansıtması açısından da önemli bir rol oynadı.