Menü Kapat

Psikoloji Topluluğu Yaratıcı Drama Atölyesi Düzenledi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak eğitimi mesleki eğitimin çok ötesinde bir süreç olarak görüyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerini de desteklemeye öncelik veriyoruz. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Topluluğu sosyal etkinlik ekibi, 28 Kasım- 5 Aralık- 12 Aralık- 19 Aralık 2022 tarihlerinde “Yaratıcı Drama Atölyesi” düzenledi. Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Dr.Öğr. Üyesi Elif KIR CULLEN tarafından verilen eğitimler, dört hafta boyunca yüz yüze düzenlendi. Eğitimlere toplamda 40 öğrenci katıldı.

İlk haftada, atölye üyeleri kendilerini tanıttıktan sonra, ipler kullanarak bir etkinlik gerçekleştirdi. Daha sonra ise ayna etkinliği yapıldı, katılımcılar birbirlerinin hareketlerini taklit ederek yaratıcı bir deneyim yaşadı.

İkinci hafta, katılımcıların atölyede kendilerine özgü beş özelliği elle çizip bu el çizimlerini rastgele diğer katılımcılara dağıtmasıyla başladı. Ardından, eşleşen katılımcılar bir ses bulup düdük çaldıklarında birleşmeye çalıştı, parazitlere rağmen birbirlerini bulma ve sesi birleştirme deneyimi yaşadı. Gruplar halinde bir makine üretip tanıtma etkinliği de gerçekleştirildi. Son etkinlikte ise; katılımcılar korkularını söyleyerek birbirlerine bir yumak ipi verdi, daha sonra bu ipi tekrar düğümsüz hale getirdi.

Üçüncü haftada, atölyede ikişerli gruplar oluşturuldu ve katılımcılar, ipler kullanarak birlikte heykeller yaparak ve bu heykelleri yorumlayarak etkinliğe başladı. Ardından, doğum günlerine göre sıralanma etkinliği gerçekleştirildi. İki sıraya ayrılan katılımcılar, bir kutuya nesneleri yerleştirme etkinliğiyle rekabet etti. Son etkinlikte ise; beş gruba ayrılarak hayatın evrelerini fotoğraf karelerine yansıtan bir çalışma gerçekleştirdi.

Son olarak, 19 Aralık’ta gerçekleşen dördüncü ve son hafta, atölye üyelerinin birbirlerini iplerle birleştirerek heykel yapma ve yorumlama etkinliğiyle başladı. Ardından, doğumdan ölüme hayatın evrelerini fotoğraf karelerine yansıtan bir çalışma gerçekleştirildi. Bu etkinliklerle birlikte atölyenin son haftası da tamamlandı.

Etkinlik, interaktif ve yaratıcı deneyimler sunarak, farklı bölümlerden gelen öğrencilerin bir araya gelerek yeni beceriler öğrenmelerini ve birlikte eğlenmelerini sağladı. Katılımcılar eğitim sürecinde sadece bilgi edinmekle kalmayıp, aynı zamanda iletişim, iş birliği, problem çözme ve yaratıcılık gibi kritik becerileri geliştirerek daha nitelikli bir eğitim aldı.

Posted in Haberler, SKA 1, SKA 4, SKA HABERLERİ