Sosyal Akademi Topluluğumuz “Bicycle Bye School” Etkinliği ile Sağlıklı Yaşam için Pedalladı

Sosyal Akademi Topluluğu tarafından “Sağlıklı yaşıyoruz, madde bağımlılıklarından uzak duruyoruz” temasıyla düzenlenen “Bicycle Bye School” etkinliği 27 Mayıs 2022 tarihinde Maltepe sahil alanında gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgiyle karşılanan ve sağlıklı yaşam tarzına vurgu yapılan etkinlikte öğrenciler belirlenen güzergâh boyunca Sosyal Akademi Topluluğu tarafından tahsis edilen bisikletlere bindiler.

Öğrencilerimiz, bisiklet sürme etkinliğinin ardından Maltepe etkinlik alanında başta karaoke, voleybol, halat çekme yarışması olmak üzere çeşitli sportif aktiviteler yaparak eğlenceli zaman geçirdiler yaşadılar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yetkililerin de katıldığı etkinlikte gençlerin tütün kullanımı, alkol kullanımı ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutulması sürecinde sporun önemi vurgulandı. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof.Dr. Burhanettin HACICAFEROĞLU’nun mesajları da yetkililer tarafından öğrencilerimize iletildi.

Etkinlikler süresince, Sosyal Akademi Topluluğu tarafından öğrencilerimize çeşitli ikramlarda bulunuldu ve karaoke yarışmasında ilk üçe girenlere seçtikleri şarkının yer aldığı spotify plaketi hediye edildi. Bu etkinliği geleneksel hâle getirmek istediklerini söyleyen topluluk başkanı Yavuz Selim KÖKSAL, eğitim ortamının ve öğrencilerin bu tarz aktivitelere daha çok ihtiyacı olduğunu ifade etti. Topluluk Genel Sekreteri Ömer Sıtkı ÇAĞLAYAN da bu sene ilkini düzenledikleri etkinliğin bir sonraki sene daha büyüğünü Göztepe-Güney Kampüste düzenlemek istediklerini ifade etti.