Sosyoloji Topluluğumuz İşaret Dili Eğitimi Atölyesi Başlattı

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Sosyoloji Topluluğu 15 hafta boyunca devam edecek İşaret Dili Eğitimi Atölyesi başlattı. “İşaret Dili Engelleri Kaldırmak İçindir” sloganıyla başlatılan, üniversitemiz ve üniversitemiz dışındaki öğrencilerden büyük talep gören atölye 8 Nisan 2022 tarihinden itibaren her hafta Cuma günü 17.30-19.00 saatleri arasında Güney Kampüsü Ömer Halis Demir Amfisi’nde gerçekleştirilecek.

15 hafta sürecek olan atölyenin eğitmenliğini gönüllü işaret dili eğitmeni ve Çocuklarımız İçin Söylüyoruz Derneği’nin kurucu başkanı Yunus GÜLTEKİN, gönüllü olarak üstlendi. Eğitimde her hafta, toplumuzdaki dezavantajlı bireylerden olan işitme engelli bireyleri daha iyi anlamak ve onlarla iletişim kurabilmek için düzenli pratikler, ödevler ve şarkılar eşliğinde işaret dili eğitimi sürdürülmesi planlandı. Atölyede ayrıca işaret dili bilen kişi sayısını artırılması ile işitme engelli bireylerin okul ortamında kendini daha iyi ifade edebilecekleri bir ortam yaratılması ve böylece eğitimde kapsayıcılığın artırılması amaçlandı.

İşitme engelli bireyleri anlamaya başlamaya adım atılan atölyenin ilk eğitim gününde ise, aynı zamanda okulumuzda da öğrenci olan işitme engelli bir öğrencimiz ağırlandı ve kendisinin yorumları ve düşünceleri dinlendi. Hem eğitici hem de eğlenceli bir eğitim gününün sonunda, atölyeye katılım sağlayan öğrenciler eğitimde yepyeni bilgiler öğrenip engelleri kaldırma hedeflerine adım adım ve hevesle devam etmek istediklerini belirtti.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 17, SKA 4, SKA HABERLERİ