Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Öğrenci Toplulukları Tarafından Mesleki Eğitime Katkı Sağlamak Amacıyla “Oyun için C++” Eğitimi Verildi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Geliştirici Öğrenci Topluluğu ve MedeniyetTekno Topluluğunun birlikte düzenlediği “Kickoff” etkinliği 28 Mart 2022 tarihinde Medeniyet Üniversitesi Kütüphanesinde bulunan Hasan Polatkan Salonunda gerçekleştirildi. Toplamda 6 haftadan oluşan etkinliğin sonraki oturumları çevrimiçi olarak yapıldı.

Etkinliğin birinci haftasında “C++” diline giriş yapıldı. Katılımcıların oyun programlamada kullanılan bu dil ile tanışması sağlandı. Sonraki haftalarda sırasıyla Stuct/Class yapısı, Class constructorlar / Şablonlar, Dinamik Bellek Yönetimi, Diziler ve Vektörler konuları işlendi. Etkinliğin son gününde ise bitirme projesi sunumları gerçekleştirildi ve takip edilmesi gereken önemli kaynaklardan bahsedildi. Bitirme projelerinde ürün inovasyonunu destekleyici projelerin ortaya çıkarılması amaçlandı. Ayrıca bu etkinlik ile katılımcılara “C++ ile Oyun Geliştirme” alanında ilerleyebilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri adına mesleki eğitim olanağı sunulmuş oldu.

Toplam 6 hafta süren etkinliğin sonunda öğrencilerimize sertifika verildi.