Üniversitemizde Diyabet Sempozyumu Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Tıp Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen Diyabet Öğrenci Sempozyumu bu yıl dördüncü defa gerçekleştirildi. 23 Ocak 2021 tarihinde pandemi koşullarına uygun olarak çevrim içi gerçekleştirilen sempozyumun başkanlığını her yıl olduğu gibi bu yıl da Tıp Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Aytekin OĞUZ yürüttü.  Sempozyumun bu yılki teması COVID-19 pandemisi kapsamında “Pandemi ve Diyabet” idi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Tayyar KALCIOĞLU ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe OKANLI hocalarımız yaptı. Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Havvanur YOLDAŞ İLKTAÇ’ın oturum başkanlığında pandemi döneminde tele-tıp kullanımı, Covid-19’da beslenme, bağışıklık ve fiziksel aktivite ile ilgili konular tartışıldı.

Sempozyumun her yıl olduğu gibi bu yılki hedefi de toplumun ve sağlık profesyonellerinin diyabet farkındalığını, bilgi düzeyini arttırarak toplum sağlığını yükseltmekti. Bu yıl ilk defa gerçekleşen “Açık kürsü” oturumunda hekim, diyetisyen ve hemşire sağlık profesyonelleri pandemi günlerinde diyabet izlemlerinde kazanılan bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Artık gelenekselleşen “Öğrenciler Yarışıyor” oturumunda sempozyumda öğrenciler online olarak yarıştı. Birinci olan öğrenciye editör kurulu başkanlığını Prof. Dr. Erdal AĞAR’ın yapmış olduğu İnsan Fizyolojisi kitabı armağan edildi.

Sempozyumun son oturumunda “Söz öğrencilerimizde!” oturumu ile öğrencilerimiz çeşitli pandemi temalı başlıkları sundular. Sempozyuma başta İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri olmak üzere birçok üniversitenin tıp fakültesi, hemşirelik, beslenme ve diyetetik bölümünden yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Diyabet hastalığının tedavisi disiplinler arası bir yaklaşım ile planlandığında hastaların sağlık profesyonellerine erişimlerinde kolaylık sağlayacağı ve sağlık profesyonellerine erişebilen hastaların sağlıklı yaşam tarzına ulaşabilmek için destek alabilecekleri vurgulandı. Sempozyum önümüzdeki yıl 5. Diyabet Öğrenci Sempozyumu’nda yüz yüze olabilme dilekleri ile sona erdi.

Posted in Haberler, SKA 3, SKA HABERLERİ