8 Mart Dünya Kadınlar Günü Temasıyla “İş’te Kadın, İşte Kadın” Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden İMÜ Kariyer Topluluğu, öğrencilerin kariyer hedeflerini oluşturmaları ve geliştirmelerine yönelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü temasıyla bir etkinlik düzenledi. 7 Mart 2022 Pazartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinlikte iş hayatında başarılara imza atmış önemli isimlerin hayat hikâyeleri ve iş hayatındaki deneyimleri öğrencilerle buluşturuldu.

Uluslararası İlişkiler bölümü hocalarımızdan Doç.Dr. Helin Sarı ERTEM ve Arş.Gör.Dr. Derya AYTEN’in destekleriyle hazırlanan etkinliğe, Cisco Türkiye Genel Müdürü ve TOG Yönetim Kurulu Başkanı Didem DURU, Eczacıbaşı Entegre Yönetim Sistemi Müdürü Gözde Köksal YURTTAŞ ve GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine TAŞKAYA konuşmacı olarak yer aldı.

Öğretim üyemiz Doç. Dr. Helin Sarı ERTEM’in açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, konuşmacılar etkinliğe katılan öğrencilerin kendi hikayelerini oluşturmalarına katkı sağlayacak önemli bilgileri paylaştı. İş dünyasında elde ettikleri büyük başarılarla, işgücü piyasasındaki eşitsizliklerin aşılabileceğine dair birer rol model profili çizen katılımcılar, kadınların işe eşit erişimine yönelik kapasite geliştirmenin önemini öğrencilere aktardı.

İş dünyasında kadın liderlerin teşvik edilmesinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini daha ileriye götürecek politikalar açısından önemine değinen konuşmacılar, kadınların karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasının yalnızca temel insan hakkı meselesi olmadığını, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmayı hızlandırmak için kritik önem taşıdığını da vurguladı. Kadınların güçlendirilmesinin ekonomik büyümeyi ve her alanda gelişmeyi hızlandırdığının altını çizen konuşmacılar, öğrencilerimize bu konuda hangi adımların atılabileceğine ilişkin bilgiler verdi.

Posted in Haberler, SKA 5, SKA HABERLERİ