“Farklılıklarımızla Birlikteyiz: Etkili Kaynaştırma Bütünleştirme Uygulamaları” Kitabı Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Yayımlandı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Öncü Okul Yöneticileri Derneği iş birliği ile 1 Ekim 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında İMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Erken Çocuklukta Özel Eğitim Tezli Yüksek Lisans Programı kapsamında yürütülen “Farklılıklarımızla Birlikteyiz: Etkili Kaynaştırma Bütünleştirme Uygulamaları İçin Okul Yöneticisi ve Eğitimcilerin Rol ve Sorumlukları” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında kitap çalışması gerçekleştirildi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nden Prof.Dr.Yeşim GÜLEÇ ASLAN öncülüğünde ve Doç.Dr.İbrahim Hakan KARATAŞ’ın da katkılarıyla Özel Eğitim Bölümü Erken Çocuklukta Özel Eğitim Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencileri tarafından hazırlanan “Farklılıklarımızla Birlikteyiz Etkili Kaynaştırma Bütünleştirme Uygulamaları” kitabı yayımlandı.

‘Farklılıklarımızla Birlikteyiz Etkili Kaynaştırma Bütünleştirme Uygulamaları’ isimli kitap, özel gereksinimli çocukların karşılaştıkları durumlara yönelik olarak her gün çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalan okul yöneticilerine karşılaştıkları sorunlara baş edebilmeleri noktasında rehberlik etmiştir. “Bu sorunlarla baş edebilmek ve okullarını geliştirebilmek için onlara kim yardım edebilir? Okul yöneticiliğinin karmaşık yetkinlik alanlarının sınırlarını nasıl kavrayabilirler? Bilimsel bilgi uygulamada çalışır mı? Çalışırsa bilimsel bilgiyi gündelik sorunların çözümünde nasıl kullanabilirler?” sorularının cevabı kitapta tartışılmakta ve kapsayıcı, güvenilir ve erişilebilir eğitim ortamı oluşturmak için okul yöneticiliği alanında üretilen bilimsel bilgiyi okul yöneticileri için kolay, anlaşılır ve uygulama odaklı bir şekilde sunmaktadır. Bu kitapta sunulan bilgiler ışığında özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için de eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amaçlandı.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 17, SKA 4, SKA HABERLERİ