Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Genç Yeşilay Topluluğu bu yıl 101.yaşının kutlandığı Yeşilay Haftasında her gün önemli bir konukla bağımlılık kavramını konuşacakları 101. Yıl Konuşmaları Serisi’ni düzenledi. Başta sosyolojik, psikolojik ve felsefik yönden olmak üzere her başlıkta bağımlılığın konuşulduğu seride yeme bağımlılığı başlığı üzerine de Diyetisyen Aybüke BALLICA’nın katılımıyla “Gelişen Gıda Endüstrisinin Yeme Bağımlılığı Üzerine Etkisi” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.
5 Mart 2021 Cuma günü çevrim içi olarak gerçekleşen söyleşide BALLICA; tüketilen paketli gıdaların insan sağlığına olan etkilerine ve obeziteye, paketli gıdalara raf ömrünün uzatılması için konulan katkı maddelerine, küresel gıda israfının azaltılmasının önemine, gıdaların daha lezzetli olması için kullanılan ve beynin bağımlılık noktasını tetikleyen kimyasallara değindi. Aynı zamanda yeme bozukluklarının çeşitlerinden, bunların nelerden kaynaklandığından ve sağlıklı bir yaşam tarzı için dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedildi.
Öğrenci sorularının cevaplanmasıyla devam eden söyleşiye okulumuzun Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri başta olmak üzere çeşitli bölümlerden öğrenciler katıldı.