AB Bakanlığı Ortaklığında “Gençlerle AB Buluşmaları” Gerçekleştirildi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen “Gençlerle AB Buluşmaları” programı, 31 Mayıs Pazartesi 14:30-16:00 saatleri arasında” Sayın Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk KAYMAKCI’nın, değerli Avrupa Birliği Başkanlığı bürokratlarının ve Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Gülfettin ÇELİK’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye-AB İlişkileri, Erasmus Gençlik Programları, Avrupa Koleji ve Jean Monnet Burs Programları gibi konuların yanı sıra, Dışişleri Bakanlığı’nda kariyer olanaklarının da konuşulduğu programın moderatörlüğünü Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız Prof.Dr. Özden Zeynep OKTAV gerçekleştirdi.

Programda Türkiye-AB İlişkilerinde temel sorunlar, ekonomik kalkınma, din, coğrafi ve nüfus büyüklüğü, komşularla ilişkiler ve Kopenhag Kriterleri başlıkları üzerinden değerlendirildi. Türkiye’nin üyelik sürecine ilişkin temel zorlukların altı çizilmekle birlikte, üyeliğin ülkemiz açısından neden gerekli olduğu sorusuna cevap niteliğinde olmak üzere bu üyeliğin gerek AB gerekse Türkiye nezdinde yaratacağı kazançlara vurgu yapıldı. İlişkilerde hâlihazırda varlığını koruyan sorunlara ve bu sorunların uzun vadede nasıl çözülebileceğine dair verimli öngörüler ortaya kondu. Sayın Bakan Yardımcımız gençlerin her yönden kendilerini geliştirmelerinin, yabancı dil bilgilerini artırmalarının, topluma fayda sağlayacak çalışmalar yapmalarının öneminin altını çizdi. KAYMAKCI, Türkiye-AB ilişkilerine dair öğrencilerimizin sorularını da yanıtlayarak gençlerin bu süreçte ne derece önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. AB Bakanlığı bürokratları ise; Erasmus Gençlik Programları, Avrupa Koleji/Jean Monnet Burs Programları gibi eğitim mali yardımı imkanlarına, Dışişleri Bakanlığı’nda kariyer olanaklarına ve bu fırsatlardan nasıl yararlanılabileceğine ilişkin önemli sunumlar gerçekleştirdi.

Posted in Haberler, SKA 17, SKA 4, SKA 8, SKA HABERLERİ