Doç.Dr. Murat Tümay’ın İnsan Haklarını İslam ve Demokrasi Ekseninde Değerlendirdiği Kitap Bölümü Yayımlandı

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı üyesi Doç.Dr. Murat TÜMAY’ın “İslam ve Demokrasi” başlıklı kitap bölümü “Dijital Çağda İslam Dünyası Politika, Güvenlik, Hukuk, Ekonomi; İslam ve Demokrasi” isimli kitapta yayımlandı.

TÜMAY, çalışmasının başında öncelikle İslami değerlerin demokratik kurumlar ve insan hakları değerleri ile uyuşmadığı ve İslami değerlerle zıt olduğu iddiasının asli İslami kaynaklara ilişkin yeterli bilgi ve farkındalığa sahip olunmamasından kaynaklandığını belirtti ve bu iddiaları çürütmek için asli kaynakları genel olarak inceledi.

Çalışma sonucunda İslam’ın bir dinden ziyade bir ideoloji olarak lanse edilmesi sonucu ideolojik şiddet hareketlerinin hiç alakası olmadığı halde İslam dinine mal edildiği belirtildi. Buna binaen de ideolojilerden beri biçimde İslam dininin insan hakları ve demokrasi değerleri ile uyumlu olduğu sonucuna ulaşarak, batılı liberal demokrasiler ve İslam dünyasının birbirlerini anlamak üzere iş birliği yapması gerektiği vurgulandı.

Posted in Haberler, SKA 16, SKA HABERLERİ