Arş. Gör. Zeynep Başkan’ın Yazarları Arasında Yer Aldığı ve Kaynaştırma Eğitimini Ele Alan Kitap Bölümü Yayımlandı

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü araştırma görevlisi Zeynep BAŞKAN ve Marmara Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Öğr.Gör.Dr. Nurcan ŞENER’in birlikte hazırladığı “İlkokulda Kaynaştırma Öğrencisi Olmak” başlıklı kitap bölümü, Pegem Akademi tarafından yayımlanan “İlkokul Üzerine Güncel Konular-I“ kitabında yer aldı.

ŞENER ve BAŞKAN, araştırmalarında kapsayıcı eğitim, kaynaştırma eğitimi ve yararları, destek eğitim hizmetleri, eğitim ve öğretim düzenlemeleri, kaynaştırma eğitimine ilişkin tutumlar, kaynaştırma eğitiminde yaşanan sorunlar, öğretmenlerin mesleki yeterlikleri ve kaynaştırma eğitiminde uzaktan eğitim süreci konularını ele aldı. Çalışmada, kaynaştırma eğitiminin birçok etkeni içeren bir süreç olduğu, kaynaştırma öğrencisi dışında öğretmen, veli, yönetici ve akran öğrencilerin de iş birliğine başvurulması gereken bir sistem olduğu belirtildi. Özellikle kaynaştırma eğitiminde, özel gereksinimli öğrencilerin eğitiminin devamlılığını ve toplumla bütünleşmesini sağlamada sınıf öğretmenlerine büyük bir sorumluluk düştüğü vurgulandı. Ayrıca kaynaştırma eğitiminin başarıya ulaşmasında destek eğitim hizmetlerinin gerekliliğine ve önemine değinilerek destek eğitim hizmetleri açıklandı. Son olarak COVİD-19 pandemisiyle hızlı bir şekilde geçiş yapılan uzaktan eğitim sürecinde özel gereksinimli öğrencilerin eğitime erişim durumundan ve pandeminin kaynaştırma öğrencilerinin eğitimi üzerindeki etkilerinden bahsedildi.

Posted in Haberler, SKA 10, SKA 3, SKA 4, SKA HABERLERİ