Akademik Yazım ve Burslar Hakkında Mini Mesleki Eğitim Gerçekleştirildi

Üniversitemiz öğrenci kulüplerinden Perspektif Kulübü tarafından düzenlenen Akademik Yazım ve Yurtdışı Bursları başlıklı mesleki eğitim semineri, 16 Aralık 2022 tarihinde Ziraat Bankası Kütüphanesi Hasan Polatkan Konferans Salonu’nda icra edildi.

İMÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Elif Irmak BÜYÜK, Dr.Öğr.Üyesi Ahmet Emrah GEÇER ve Dr.Öğr.Üyesi Dilek AYDEMİR hocalarımızın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta akademik yazım, yurt dışı eğitim bursları, yurt dışında çalışma imkanları ve akademisyenlik mesleği hakkında konuşuldu.

Hocalarımızın kendi tecrübelerini aktardıkları konuşmaları sonrası lisansüstü eğitimi için yurt içinde ve yurt dışındaki eğitim ortamı ve olanaklarını araştıran ve akademiye ilgi duyan öğrencilerimiz sorularını sordular. Başvurabilecekleri burs programları ve üniversiteler, yurt içi ve yurt dışı lisansüstü eğitimlerin avantaj ve dezavantajları, akademik metinlerin temel özellikleri, akademisyenlik mesleğine hazırlık süreci gibi hususlar sohbet konusu oldu.

Akademik yazım hakkında öğrencilerimize çalışma konusunun seçilmesi, araştırma yöntemleri ve araştırmada kullanılan dilin önemi, elektronik veri tabanlarının kullanılmasında kütüphanelerden erişim için gereken teknik altyapılar, alıntılama yöntemleri ve bu yöntemlerin öğrenilmesi için gerekli kaynaklar hakkında bilgiler verildi.

Seminer, akademik çalışmalara ilgi duyan ve bu yönde mesleki seçimler yapacak olan öğrencilerimiz için önemli bir eğitim ortamı ve öğrenme fırsatı oluşturarak öğrencilerimizi meslek seçim davranışları konusunda güçlendirdi.

Posted in Haberler, SKA 4, SKA HABERLERİ