Anadolu Gençlik Topluluğumuz Adil Ekonomi Sistemi Üzerine Bir Söyleşi Gerçekleştirdi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Anadolu Gençlik Topluluğu 20 Aralık 2021 tarihinde “Adil Ekonomik Düzen ve Havuz Sistemi” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlikte İktisatçı Yazar Ahmet HAMDEMİRCİ konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasına pek çok ülkenin ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğini dile getirerek başlayan HAMDEMİRCİ, günümüzde hakim iktisadi düzen olarak işlevini devam ettiren kapitalizmin ülkelerin ekonomik olarak sömürülmesine ortam hazırladığını belirtti. Bu yüzden, başta ülkemiz olmak üzere, birçok devlet için ekonomik kalkınmayı kolaylaştıracak adil ekonomik düzenin büyük önem taşıdığını vurguladı. Bu iktisadi düzen içerisinde kamuya ait olan kaynakların etkin olarak kullanılıp, aynı zamanda borçlanma faizlerinin de düşürüleceğini belirten HAMDEMİRCİ, bu sistemde Merkez Bankası’nda açılacak olan havuz sisteminde toplanacak kaynakların devlet tarafından etkin olarak kullanılacağının altını çizdi.

Sunum sonrası HAMDEMİRCİ öğrencilerin yönelttiği soruları cevapladı.

Posted in Haberler, SKA 8, SKA HABERLERİ