Medeniyet Gemisi Öğrenci Topluluğumuz, Doğal Afetlere Hazırlık Amacıyla AFAD Eğitimine Katıldı

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Medeniyet Gemisi Öğrenci Topluluğu, 18 Aralık 2021 tarihinde “AFAD EĞİTİMİ” etkinliğini gerçekleştirdi. Katılımcılar, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Güney Kampüsü’nden kalkan araç vasıtasıyla Bakırköy’de yer alan AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Afet Eğitim Merkezi’ne ulaştırıldı.

Medeniyet Gemisi topluluğu bu etkinliği ülkemizde artan doğal afetler ve başta İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerde hâlihazırda bulunan deprem riski sebebiyle organize etme kararı aldı. Eğitimde öncelikle AFAD uzmanları tarafından doğal afet türleri, afetlerden korunmanın yolları, afet risk azaltımı için dikkat edilmesi gerekenler vb. çeşitli konularda teorik bilgiler verildi. Deprem riskinin yüksek olduğu şehrimizde dayanıklı binaların ve kentsel dönüşümün önemine vurgu yapıldı.

Teorik bilgilendirmenin ardından afetlerin yarattığı hasarları gözlemleyebilmek adına enkaz alanları incelendi. Deprem simülasyonu vasıtasıyla geçtiğimiz yıllarda ülkemizde meydana gelen üç büyük depremin şiddetini deneyimleyen katılımcılara deprem anında kriz yönetiminin ve duygu kontrolünün ne şekilde olması gerektiği açıklandı. Depremle ilgili doğru bilinen yanlışlar ve depremden nasıl korunmak gerektiği hakkında öğrencilerimizle paylaşımlar yapıldı. Son olarak da sel simülasyonu ile sel afetinin şiddeti ve afet sırasında doğru konumlanma hakkında bilgiler verildi.

50 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirilen ücretsiz eğitim programı sonunda öğrencilerimize e-katılım belgesi verildi.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 17, SKA 4, SKA HABERLERİ