Medeniyet Tekno Öğrenci Topluluğumuz “Medeniyet Teknoloji Günleri 4” Etkinliği ile Teknolojik Yeniliklere Dikkat Çekti

Üniversitemiz Medeniyet Tekno Topluluğu’nun gelenekselleştirdiği Medeniyet Teknoloji Günleri‘nin dördüncüsü 16 Aralık 2021 saat 09.30’da gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Aşık Paşa Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe yapay zeka, makine öğrenmesi, iş analizi, mobil geliştirme gibi konularda alanında uzman konuşmacılar davet edildi. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik pandemi şartları gözetilerek gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Erdoğan AYDIN’ın açılış konuşmasının ardından ilk oturumda Baykar firmasından Ömer Ali ERDEMİR, son yıllarda savunma sanayisinde ürün inovasyonunun gerçekleştirilmesinde ve ekonominin gelişmesinde büyük payı olan yapay zeka ile ilgili bir sunum yaptı. İkinci oturumda Finart firmasından Hüseyin ERGÜN, yazılım sektöründeki iş rollerinden ve bu alandaki kaliteli işlerde çalışabilmek için sahip olunması gereken mesleki eğitimin içeriğinden bahsetti. Üçüncü oturumda Novelty firmasından Celalettin BİLGEN, yapay zekanın tarihi, günümüzdeki uygulamalarından ve geleceğinden bahsetti. Son oturumda ise Koçtaş firmasından Seda AGGEZ, mobil uygulama geliştirme ile ilgili sunum yaptı. Sektörün gelişmesiyle birlikte yeni iş alanlarının açılmasından da bahsetti.

Konuşmacıların sunumlarının ardından, oturumlarda konuşulanlar hakkında ödüllü bilgi yarışması düzenlendi. Etkinlik sürdürülebilir büyümeyi mümkün kılan teknolojik yeniliklere dikkat çekti. Öğrenci topluluğumuzun etkinliği ödüllerin takdimiyle sona erdi.