Arş.Gör. Yasin SAYGILI ‘’Eski Tarihsel ve Kültürel Koridorların Canlanması” Adlı Proje Kapsamında İki Bildiri Sundu

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan– Türkiye Sınır Ötesi İş Birliği çerçevesinde yürütülen Revival of Ancient Historical and Cultural Corridors – Eski Tarihsel ve Kültürel Koridorların Canlanması”  adlı proje kapsamında organize edilen “Osmanlı Dönemi Taşınmaz Kültürel Miras Alanlarının Araştırılması, Korunması ve Tanıtılması Konularında Bilgi ve Deneyim Paylaşımı  Konferansı’’ Bulgaristan Harmanlı Belediyesi ve Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği iş birliğinde  Edirne’de 13-14-15 Temmuz 2021 tarihlerinde  gerçekleştirildi.

Konferansa projenin yararlanıcıları, Harmanlı Belediyesi ve Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği yöneticileri, proje ekipleri, Harmanlı ve Edirne’den belediye çalışanları, kültür turizm çalışanları, sanat tarihçiler, kültürel miras uzmanları, tarihçiler, Trakya Üniversitesi bilim insanları, öğrenciler, müze görevlileri ve STK temsilcilerinden oluşan 60’a yakın katılımcı, uzman ve eğitmen katıldı.

Harmanlı ve Edirne sınır ötesi şehirleri arasındaki Diyagonal Yol boyunca kültürel mirasın daha iyi bir şekilde korunmasının ve sürdürülebilir turizm alanında iş birlikleri sağlanmasının hedeflendiği proje kapsamında Üniversitemiz Sanat Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Yasin SAYGILI iki bildiri sundu.

Konferansın ilk günü “Via Militaris üzerinde Osmanlı Kültür Mirası” başlıklı bildirisinde Harmanlı ve Edirne’den de geçen ve tarihi bir yol olan Via Militaris (Diyagonal Yol) Yolu’nun tanıtımını yapan SAYGILI, yoldaki kültürel miras ve kültürel mirasın korunması üzerine bilgi paylaşımında bulundu.

İkinci gün ise “Corona Sonrası Turizm” başlıklı bildirisinde pandemi süreci boyunca Edirne ve Harmanlı arasındaki sürdürülebilir turizmin olumsuz yönde etkilendiğini belirten SAYGILI, sınır ötesi iş birliği ve pandemiden kaynaklı oluşabilecek sorunlara yönelik çözümler üretilmesi gerekliliğini belirtti.

Konferansın üçüncü gününde ise SAYGILI, rehber olarak Bulgar heyetine Edirne’deki Osmanlı Eserleri ve Kültürel Miras konulu bir gezi düzenledi.

Çok sayıda kurum ve kuruluş yetkilisinin de katıldığı konferans katılımcılar tarafından büyük ilgi topladı.

Konferansa iki bildiri ile katkı sağlayan hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Posted in Haberler, SKA 11, SKA 12, SKA 3, SKA HABERLERİ