Bilgi Topluluğu ‘Sevgi Evleri Çocuklarına Masal Dinletisi’ Etkinliği Gerçekleştirdi

Üniversitemiz öğrenci topluluklarından Bilgi Topluluğu tarafından organize edilen “Sevgi Evleri Çocuklarına Masal Dinletisi” etkinliği 21 Şubat 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Topluluk Başkanı Elif Cansu BOZ’un moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte masal anlatımını Okul Öncesi Öğretmeni Rümeysa YILDIRIM gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında Okul Öncesi Öğretmeni Rümeysa YILDIRIM Sevgi Evleri çocuklarına birbirinden heyecanlı ve eğitici masallar anlattı. Dinletiye ‘Taş Çorbası’ masalını anlatarak başlayan YILDIRIM, çocuklara birçok masal anlattı. Masallar çocuklar tarafından keyifle dinlendi. Etkinlik sonunda toplulukla iş birliği yaparak Sevgi Evleri ile buluşma fırsatı sağlayan ve etkinlik süresince emeği geçen herkese teşekkürler sunuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılan ve Türkiye’ye özgü bir sosyal koruma politikası ürünü olan Sevgi Evleri, Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı olarak faaliyet göstermektedir. İlk kez 2011 yılında açılan Sevgi Evleri’nde kimsesiz çocuklara eğitim, barınma ve sağlık gibi temel haklar sağlanarak, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olan çocukların topluma kazandırılması sağlanmaktadır. Evlerin içinde çocukların kendilerini geliştirip sosyalleşebilecekleri etkinlik alanları ve oyun evleri yer almakla birlikte, dezavantajlı bu çocuklar için eşitsizliklerin azaltılabilmesi, çocukların sağlıklı bir iletişim sağlayabilmeleri için sağlanan destekler de büyük önem taşımaktadır. Bu konuda önemli bir duyarlılık gösteren öğrencilerimizi örnek davranışları için tebrik ederiz.